☑ Pravila foruma i savjeti

Zaboravljeni i potencijalni reprezentativci BiH (FUDBAL)

Bosman
Administrator

Re: Zaboravljeni i potencijalni reprezentativci BiH (FUDBAL)

Post Postao/la Bosman » 06 okt 2013 21:16

Jesi li siguran?

Na jednom forumu se prica da je Bosnjak. Sad ne znam dje istina

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 06 okt 2013 21:31

Misljen je napisao/la:Jesi li siguran?

Na jednom forumu se prica da je Bosnjak. Sad ne znam dje istina
100%, navijam za United pa sam upućen. Belgija je trenutno upregnula da ga vrbuje, ali čini se da neće biti ništa od toga, po onome šta on govori gotovo je sigurno da će igrati za Albaniju.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 11 okt 2013 09:25

Steta takav nama treba

Muamer Tankovic zabio 3 gola nama i asistirao jedan.Svedjani su nas bolno silovali a najbolji igrac utakmice je bio Tankovic

Znaci do 19 godina repka

Momak im veliki potencijal no Susicevom logikom mozemo da se halalimo i od Tankovicaq :respekt: :respekt:
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 18 okt 2013 19:20

Tesko jer sav taj potencijal nece moci da usmjeri gdje treba vidi Welsa i Balea.Jedan super kvalitetan igrac ne cini tim.Kako bi Dzeko mogao da igra da nema Pjanica ili Lulica.Nikako

Mi danas imamo par dobrih igraca i vjerujem da ce uz odbrane ove sezone i cijena Begovica narasti i da ce biti i zvanicno najbolji golman.Bolji od Handanovica.Imamo sad nazalost situaciju da tesko je reci hoce li Spahic biti stub nase odbrane kao nekad za Euro 2016 iako bi mogao da igra jos 2 godine

Srecom imamo Zukanovica,Vranjesa.Dolazi nam Kolasinac na poziciju lijevog beka.Sto je bila pozicija Salihovica znaci nesto sto nije prirodno.Sad je mnogo bolje

Dosao je i Hajrovic.Moze da igra krilo koje hoce.Uz Lulica imamo i krila ok.Golman nam je najbolji.Odbrana s Kolasincem ne moze da bude gora,nego samo bolja

Nazalost onaj mali Ljajic samara golove u Romi i da je on u nasem timu.A,spominje se i Hrgota.Momaj je kvalitet u to nema sumnje,ali sumnjam da ce htjeti da igra za nas.

Po meni mi danas nakon sto nam Kolasinac dodje.Imamo 2 igraca gdje nemamo nikakvu haj da kazemo.Zamjenu kvalitetnu

Treci napadac.Hrgota bi bio idealan,ali on ce ili Hrvatsku ili Svedsku
Zadnji vezni.To je nekad bila pozicija Rahimica.Sad to radi Zahirovic ali ne tako kvalitetno.Znaci i to da se vidi

Za Brazila mi moramo da imamo treceg napadaca.Moramo.Sad nas savez mora da ganja tog treceg napadaca.To nam je sad prioritet

No,najvaznije je da vidimo ima li neko ko bi mogao da igra kvalitetno zadnjeg veznog.Bez zadnjeg veznog bi nas poderala svaka ozbiljnija ekipa.Ono je bilo vise ala Mancini igra na srecu sto je Susic radio protiv Slovaka nego znanje

Bosman
Administrator

Post Postao/la Bosman » 18 okt 2013 22:26

Po meni treba sve uraditi da dobijemo sljedece igrace:

Haris Vuckic
Anel Hadzic
Dino Arslanagic
Branimir Hrgota

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 19 okt 2013 09:14

Zmajevima u narednih mjesec dana stiže veliko pojačanje
T. C. 19/10/2013 14:01:00
http://www.vijesti.ba/sport/fudbal/1731 ... canje.html

slika
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u narednih mjesec dana bi mogla dobiti strašno pojačanje. Naime, fudbaler Schalkea Sead Kolašinac, koji je nedavno izvadio bh. pasoš, dobio je zeleno svijetlo iz Fudbalskog saveza Njemačke.

DFB je na adresu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine poslao potvrdu u kojoj stoji kako Kolašinac nije nastupao za A reprezentaciju Njemačke.

To je bio posljednji dokument koji je bio potreban da se u FIFA preda zahtjev za promjenu sportskog državljanstva, što su u administraciji N/FSBiH i napravili.

Sada se čeka potvrda iz Svjetske fudbalske federacija, koja bi po svemu sudeći trebala doći u narednih 15 dana, što bi značilo da bi Kolašinac mogao debitovati za BiH već 18. novembra protiv Argentine.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 okt 2013 14:27

Vuckcic nije neko pojacanje.Hadzic nista
Citao sam intervju Susica danas i on kaze da ga Arslanagic ne zanima nikako.Ziva istina.Ima dovoljno stopera.Eto to vam je nas ''trener''

Isto i za Hadzica kaze da mu je klub smijesan.Bilo bi ok kad bi Kolasinac debitovao protiv Argentine

Nadam se da ce do 5-10 Novembra dobiti papire.Pa da ide u Ameriku

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 19 okt 2013 14:58

ABen je napisao/la:
Zmajevima u narednih mjesec dana stiže veliko pojačanje
T. C. 19/10/2013 14:01:00
http://www.vijesti.ba/sport/fudbal/1731 ... canje.html

slika
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u narednih mjesec dana bi mogla dobiti strašno pojačanje. Naime, fudbaler Schalkea Sead Kolašinac, koji je nedavno izvadio bh. pasoš, dobio je zeleno svijetlo iz Fudbalskog saveza Njemačke.

DFB je na adresu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine poslao potvrdu u kojoj stoji kako Kolašinac nije nastupao za A reprezentaciju Njemačke.

To je bio posljednji dokument koji je bio potreban da se u FIFA preda zahtjev za promjenu sportskog državljanstva, što su u administraciji N/FSBiH i napravili.

Sada se čeka potvrda iz Svjetske fudbalske federacija, koja bi po svemu sudeći trebala doći u narednih 15 dana, što bi značilo da bi Kolašinac mogao debitovati za BiH već 18. novembra protiv Argentine.
Odlična vijest! :huhu: :rocky:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 25 okt 2013 03:18

Novi Zmaj na horizontu
Piše: M. D.
http://www.sport.ba/fudbal/novi-zmaj-na-horizontu/
--------------------------------------------------------------------------------
Reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je sjajno odigranim kvalifikacijama plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Selektor Safet Sušić odlično je posložio ekipu, koja je dominirala u kvalifikacijama, ali je svima jasno kako je Zmajevima potrebno još pojačanja.

U prvom planu je, bez ikakve sumnje, Sead Kolašinac, koji za BiH mogao debitovati već 18. novembra protiv Argentine u prijateljskom susretu u St. Louisu.

Od drugih, novih igrača, u prvi plan se također ističe mladi, 22-godišnji Emir Dilaver.

Bosna i Hercegovina nema mnogo igrača koji igraju Ligu prvaka, a Dilaver je sinoć u dresu svoje Autrije iz Beča odigrao svih 90 minuta u porazu od Atletico Madrida.

Osim toga, Dilaverova prirodna pozicija je desni bočni, na kojem Sušić ima jedino Mensura Mujdžu, s obzirom na to da Avdija Vršajević dosta rijetko igra na toj poziciji u svom klubu, a pokazao je mnogo slabosti, pogotovo u porazu od Slovačke na Bilinom Polju.

Dilaver je rođen 7. maja 1991. godine u Tomislavgradu, a nastupao je za sve mlađe selekcije Austrije.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 28 okt 2013 09:17

Sven Tino Sušić: Želim s BiH u Brazil
S. J. 28/10/2013 12:44:00
http://www.vijesti.ba/sport/fudbal/1748 ... razil.html
:oci:
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 28 okt 2013 09:22

ABen je napisao/la:
Na momenat mi se učinilo da piše Sven Messi Sušić.

Znači on bi u Brazil. Fino. I ja bih u New York, pa eto, nek me Pape povede ako bude kad iš'o.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 28 okt 2013 10:21

Bosnjak je napisao/la:
ABen je napisao/la:
Na momenat mi se učinilo da piše Sven Messi Sušić.

Znači on bi u Brazil. Fino. I ja bih u New York, pa eto, nek me Pape povede ako bude kad iš'o.
Pa nek tebe vodi tvoj stric u New York, a njega ce njegov odvesti u Brazil. :D
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 28 okt 2013 13:03

Sjajno je igrao protiv Lokomotive, nemozes nista reci
Sama nam ostaje da cekamo pa da vidimo, hocel ovako nastaviti.
Ali ova izjava da zeli igrat za BiH zato sto hoce u Brazil, je bas odvratno, kao da mu je jedina zelja igrat za BiH zato sto idemo u Brazil

slika

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 28 okt 2013 14:54

Zenicaninn je napisao/la:Sjajno je igrao protiv Lokomotive, nemozes nista reci
Sama nam ostaje da cekamo pa da vidimo, hocel ovako nastaviti.
Ali ova izjava da zeli igrat za BiH zato sto hoce u Brazil, je bas odvratno, kao da mu je jedina zelja igrat za BiH zato sto idemo u Brazil

slika
Šta ima veze ta izjava, momak je iskren!

Pa i htjeli smo da idemo u Brazil,

između ostalog i zbog toga da to bude magnet za mlade igrače iz inostranstva,

koji će tvoriti BiH repku budućnosti.

Neka on samo mašta o BiH reprezentaciji,

do juče smo sanjali da neko izvana dođe igrati za BiH.

Tako smo izgubili pored Ibrahimovića još gomilu dobrih potencijala.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 29 okt 2013 18:15

Nadam se da ce dobiti Kolasinac priliku u utakmici protiv Argentine, jer mu za igranje prijateljske utakmice netreba nase sportsko drzavljanstvo.

Haris
Novi kolač

Post Postao/la Haris » 31 okt 2013 13:25

Najveći problem je pozicija zadnjeg veznog koju je igrao do skoro General. Vidjeli smo u zadnjih par utakmica na toj poziciji Medunjanina, koji je po mom misljenju odlican igrac, ali ne moze ispuniti zahtjeve te pozicije, potreban nam je tu jedan "ubica" kojeg trenutno ne nemam na vidiku. Golman nam je prvoklasan kao i odbrana uz dolazeceg Kolasinca. Napad sa Dzekom i Vedadom je odlican, a tu moze i Hajrovic uskakati.

Pjanić po meni najbolji :zastava: .

idemo u Brazil namjerno :D

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 31 okt 2013 13:36

Naša odbrana je sve samo ne prvoklasna.

Premda će stvari biti bolje dolaskom Kolašinca.

Haris
Novi kolač

Post Postao/la Haris » 31 okt 2013 13:55

Imamo Spahića koji prem svojim fizičkim predizpozicijama može na ovom nivou igrati sigurno još 3, 4 godine, čak bi se usudio reći da je sada bolji nego prije 2,3 godine, imamo Zukanovića koji pokriva više pozicija u odbrani ko i Kolašinac, Vranješ koji je odlično krenuo prije povrede i koji obzirom da je još mlad ima prostora za napredovanje i naravno Bičakčić kojem predviđam transfer naredno ljeto u neki jači klub u Bundesligi (Schalke ili Mozda opet Stuttgart :D), kao i Mujdži....

nismo baš ni naivni :zastava:

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 31 okt 2013 14:03

Spahić, kao naš najboji defanzivac, daleko je od prvoklasnog defanzivca. Prvoklasnu odbranu ima recimo Srbija, to je klasični primjer odbrane za poželjeti. To ne znači da su zadnji ciklus odigrali kako treba, da se razumijemo. Njihov problem je tzv. selektor.

Naša odbrana nije iz klase ostatka tima, naša veza i napad su za klasu bolji od odbrane i to je vidljivo iz aviona. Mali broj golova primili smo iz prostog razloga što je naša dominantna sredina zatvorila protivnika u 9 od 10 utakmica i natjerala ga da se grčevito brani. Čim je lopta dolazila blizu našeg gola odmah je nastajao cirkus, a golovi koje smo primili uglavnom su smijurija. Ovo bi nam se moglo obiti o glavu protiv reprezentacija koje su jake u veznom redu i koje će nam imanentno napraviti određeni broj prilika.

Kolašinac je veliko pojačanje, ogromno.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 31 okt 2013 19:48

Naša odbrana nije iz klase ostatka tima, naša veza i napad su za klasu bolji od odbrane i to je vidljivo iz aviona. Mali broj golova primili smo iz prostog razloga što je naša dominantna sredina zatvorila protivnika u 9 od 10 utakmica i natjerala ga da se grčevito brani
Cetnici imaju prvoklasnu odbranu.Mi i Hrvati smo vise tehnicki nastrojeni

Citao sam ove komentare.Ima tu dobrih postova

Sto se tice onog Dilavera.On je znatno bolji talent od Vrsajevica i naravno i poraz je sastavni dio igre,ali igrati u ligi prvaka.Ipak ti daje mrvicu vise fudbalskog iskustva od onog sto je Vrsajevic postigao.To jednostavno nije igrac za velike utakmice,vidjelo se protiv Slovaka,pa cak i protiv Litvanije.Susic je odigrao protiv Lokomotive.Potenciranje Hrvatske lige je smijesno jer ta liga je na razini Ceske, i dosad bi sigurno Mahmutovic koji dere mreze trebao da dobije sansu

Mislim da imamo stvarno potencijal da budemo bolji.Idemo u Brazil.Uz par jacih odbrana.Begovic bi mogao ka jacem klubu od sadasnjeg.Tu su jos i par ostalih igraca.Svaki igrac nam je bitan pa i Kolasinac

No, vjerujem i dalje da moramo ganjati tog treceg napadaca.I to sto prije.

Odgovorite