Demografske mape Bosne
Re: Demografska mapa Bosne 2013 godine
Super masallah. Aburovicu možeš li nijanse boje od 50-80% ubaciti sa zelenom?
Odlican prijedlog, tako bi se bolje dominacija gdje smo vecina vidjela.hamza je napisao/la:Super masallah. Aburovicu možeš li nijanse boje od 50-80% ubaciti sa zelenom?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Evo meni je ovak puno preglednije kad se smanjuje nijansa zelene boje po padu %hamza je napisao/la:Super masallah. Aburovicu možeš li nijanse boje od 50-80% ubaciti sa zelenom?

Ps. malo mije glupo, sto se ubacuje 0-10% na karti, jer smatra da nas ima skoro svakoj opcine 1% ili bar blizu ispod 0,9 i onda ce se skoro cijela karte zutit ili mom slucaja biti svijetlo zelena.
Trebalo bi negdje poceti sa 2% ili bar 1%, jer ispod toga je faktor Bosnjaka u toj opcini svakoko bez ijednog uticaja i absolutno je ne primjetljiv.
Jack je trazio od mene tacno ove boje za odredjene procente i ja sam tako bojio, inace moze da budu pet nijansi zelene boje za ona mjesta gde imamo apsolutnu vecinu +50% (od 50-60%, 60-70%, 70-80%, 80-90% i 90-100%).hamza je napisao/la:Super masallah. Aburovicu možeš li nijanse boje od 50-80% ubaciti sa zelenom?
Meni nije problem da ubacim kakvu god hocete boju, Jack sta kazes na ove prijedloge forumasa za dominaciju zelene boje na mapi `Demografska mapa Bosnjaka 2013 god.`
Zadnja izmjena: aburovic, dana/u 26 okt 2013 14:51, ukupno mijenjano 1 put.
Burovicu dogovorite se vi izmedju sebe kakva je mapa najbolja.Ako treba promjeniti boje.Onda slusaj glas vecine a ne mene.
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Zadnja izmjena: aburovic, dana/u 30 okt 2013 17:31, ukupno mijenjano 8 puta.
Moje skromno misljenje da je to previse nijansi. Jeste detaljnije i manje pregledno.
Najbolje je manje nijansi ali ubaciti procente. Ali to se moze uraditi i naknadno
Najbolje je manje nijansi ali ubaciti procente. Ali to se moze uraditi i naknadno
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Moze biti:Drina je napisao/la:Moje skromno misljenje da je to previse nijansi. Jeste detaljnije i manje pregledno.
1. 0-10% zuta
2.10-25% ...
3.25-50% ....
4.50-60% svetlo zelena
5.60-75% zelena
6.75-100% tamno zelena
Mozemo smanjiti i na 4-5 boja, dajte prijedloge.
Ne,bolje vise boja zelim da budem sto vise boja ukljuceno ovdje kao i procenata.
Ova nek ima 10-11 boja, a vi se dogovorite izmedju sebe kakva je boja.Nije to do mene
Ja cu probati da nabavim jos vise podataka i dadnem vam neki info ovdje definitivan
Ova nek ima 10-11 boja, a vi se dogovorite izmedju sebe kakva je boja.Nije to do mene
Ja cu probati da nabavim jos vise podataka i dadnem vam neki info ovdje definitivan

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
aburovic je napisao/la:Moze biti:Drina je napisao/la:Moje skromno misljenje da je to previse nijansi. Jeste detaljnije i manje pregledno.
1. 0-10% zuta
2.10-25% ...
3.25-50% ....
4.50-60% svetlo zelena
5.60-75% zelena
6.75-100% tamno zelena
Mozemo smanjiti i na 4-5 boja, dajte prijedloge.
Moj prijedlog je ovakav. Kao prvo da ostane kao dosad 10 boja, znaci u razmaku od 10%. kao drugo nek se smanjuje nijanse zelene boje po padu procenta. A treci nek se pocne sa 2%-5% bojtiti zeleno, to znaci da bi sad vecina koja su u zuto ofarbana trebalo ostati bijelo: Jer ja smatram da nema te opcine koja nema makar 0,1 Bosnjaka u njoj. Jel trenutno kako je sad bit ce cijela karta prefarbana. Dali bilo 0,001% Bosnjaka u njoj ili 9% posto.
Burovic ako imas programm kako treba, onda mozes ukucati nijansu zelene boje po procentu, znaci treba ti 10 nijansa od 10% do 100%
1: 5-10%
2: 10-20%
3: 20-30%
4: 30-40%
5: 40-50%
6: 50-60%
7: 60-70%
8: 70-80%
9: 80-90%
10: 90-100%
10 nijansa zelene boje je mnogo i nece biti pregledno, treba biti uocljiva razlika izmedju opcina gde imamo znacajnu vjecinu i ostalih opcina gde smo manjina. Nikada nismo ostavljali bijelo na mapi, evo ovde su neke mape kako bi trebalo izgledati mapa http://www.bosanskehistorije.com/geogra ... 112012-god http://www.bosanskehistorije.com/geogra ... afske-mapeKapetan je napisao/la:
Moj prijedlog je ovakav. Kao prvo da ostane kao dosad 10 boja, znaci u razmaku od 10%. kao drugo nek se smanjuje nijanse zelene boje po padu procenta. A treci nek se pocne sa 2%-5% bojtiti zeleno, to znaci da bi sad vecina koja su u zuto ofarbana trebalo ostati bijelo: Jer ja smatram da nema te opcine koja nema makar 0,1 Bosnjaka u njoj. Jel trenutno kako je sad bit ce cijela karta prefarbana. Dali bilo 0,001% Bosnjaka u njoj ili 9% posto.
Burovic ako imas programm kako treba, onda mozes ukucati nijansu zelene boje po procentu, znaci treba ti 10 nijansa od 10% do 100%
1: 5-10%
2: 10-20%
3: 20-30%
4: 30-40%
5: 40-50%
6: 50-60%
7: 60-70%
8: 70-80%
9: 80-90%
10: 90-100%
10 boja obavezno!
i preko 50% (znaci gdje smo apsolutna vecina) nek budu samo nijanse zelene boje!
po meni je to najbolje rjesenje.
i preko 50% (znaci gdje smo apsolutna vecina) nek budu samo nijanse zelene boje!
po meni je to najbolje rjesenje.
Može 10 nijansi, iako je po meni to puno, tj. mišljenja sam da je to puno.
Od 50 % pa nadalje nijanse zelene birati, gdje smo preko 90 % ubaciti tamno zelenu..
Od 50 % pa nadalje nijanse zelene birati, gdje smo preko 90 % ubaciti tamno zelenu..
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Cuo sam se s ovim vjerskim licem iz Buzima.Nebosnjaka haman i da nema.Hadzici isto
Buzim 90-100% Bosnjaka isto kao i Bosanski jezik
Hadzici 90-100% Bosnjaka,isto kao i Bosanski jezik
U Mostaru kazu da nema Bosanaca haman puno.S,tim i gledajuci kako se je izjasnilo stanovnistvo u Hadzicima
Konjic 90-100% Bosnjaka,isto kao i Bosanski jezik
Ilidza.Too early to tell ili prerano da kazem.Imam dvije opcije.80-90% Bosnjaka ili 90-100% Bosnjaka.Znam da je jezik.Bosanaca haman i da nema u nekim naseljima.Ilidza je veoma dobro.Veoma,veoma dobro
Ps:Znaci promjeni mapu za te opcine
Inace saznat cu ja i po naseljima.Spor mi je internet
Ako se ovako i ne diraj nista,ali ako se ovo potvrdi a brojke mi kazu 8400 Bosnjaka,6400 Srba u Srebrenici
Onda ces Srebrenicu ali nemoj jos.Obojiti u 50-60% Bosnjaka
Jos je rano,ali probat cu da saznam vise,Ovaj jedan zna par visih funkcionera dole u Srebrenici i obecao mi se je javiti
Brcko cu kad dodjem za Ameriku ganjati.Srebrenica mi je prioritet sad
Buzim 90-100% Bosnjaka isto kao i Bosanski jezik
Hadzici 90-100% Bosnjaka,isto kao i Bosanski jezik
U Mostaru kazu da nema Bosanaca haman puno.S,tim i gledajuci kako se je izjasnilo stanovnistvo u Hadzicima
Konjic 90-100% Bosnjaka,isto kao i Bosanski jezik
Ilidza.Too early to tell ili prerano da kazem.Imam dvije opcije.80-90% Bosnjaka ili 90-100% Bosnjaka.Znam da je jezik.Bosanaca haman i da nema u nekim naseljima.Ilidza je veoma dobro.Veoma,veoma dobro
Ps:Znaci promjeni mapu za te opcine
Inace saznat cu ja i po naseljima.Spor mi je internet
Ako se ovako i ne diraj nista,ali ako se ovo potvrdi a brojke mi kazu 8400 Bosnjaka,6400 Srba u Srebrenici
Onda ces Srebrenicu ali nemoj jos.Obojiti u 50-60% Bosnjaka
Jos je rano,ali probat cu da saznam vise,Ovaj jedan zna par visih funkcionera dole u Srebrenici i obecao mi se je javiti
Brcko cu kad dodjem za Ameriku ganjati.Srebrenica mi je prioritet sad

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Odlične vijesti za Srebrenicu
Drago mi je i za Konjic, pribojavao sam se da bi moglo biti 80-90%, ali ovo je odlično. Još kad bi i Jablanica prošla tako bio bi još bolje.
Drago mi je i za Konjic, pribojavao sam se da bi moglo biti 80-90%, ali ovo je odlično. Još kad bi i Jablanica prošla tako bio bi još bolje.
Pa mislim da jeste, bar tako boja na karti kazeBosnjak je napisao/la:Odlične vijesti za Srebrenicu![]()
Meni tako kazu za Srebrenicu.Znas da sam ja strog.Rekao sam da vidi jos jednom i provjeri.Da se zna kako dalje.Bosnjak je napisao/la:Odlične vijesti za Srebrenicu![]()

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Jest za bosanski jezik, ali za Bošnjake još nema ofarbano.ZV Keli je napisao/la:Pa mislim da jeste, bar tako boja na karti kazeBosnjak je napisao/la:Odlične vijesti za Srebrenicu![]()
Kakanj 39 000 popisanih
33 000-34 000 Bosnjaka
3000-4000 Hrvata
500-1000 Roma
Par stotina Srba
500 tinjak Bosanaca
Jedan dio Hrvata,svi Bosanci oko 20% Roma naveli Bosanski.Kakanj komotno pisi pod 90-100% Bosanski jezik
Nacionalna pripadnost.Brojka Hrvata ce pasti.Romi su tu.Srbi su zacudo tu.Jos ne znam.Ali bit ce izmedju 87-92% Bosnjaka na kraju popisa.
33 000-34 000 Bosnjaka
3000-4000 Hrvata
500-1000 Roma
Par stotina Srba
500 tinjak Bosanaca
Jedan dio Hrvata,svi Bosanci oko 20% Roma naveli Bosanski.Kakanj komotno pisi pod 90-100% Bosanski jezik
Nacionalna pripadnost.Brojka Hrvata ce pasti.Romi su tu.Srbi su zacudo tu.Jos ne znam.Ali bit ce izmedju 87-92% Bosnjaka na kraju popisa.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
mislim da je najbolje da napravimo ovako nesto.

0-50% sve osim zelene boje
50-100% razlicite zelene boje (svijetlo do tamne boje)
Sad je pitanje dali se mogu razlikovati ove zelene boje od 50-100. Ako neko moze da odgovori koja opcina ima koliko %, samo za ove u sredini zelenom obojene opcine?

0-50% sve osim zelene boje
50-100% razlicite zelene boje (svijetlo do tamne boje)
Sad je pitanje dali se mogu razlikovati ove zelene boje od 50-100. Ako neko moze da odgovori koja opcina ima koliko %, samo za ove u sredini zelenom obojene opcine?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni