☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

Drina
Član

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la Drina » 01 nov 2013 16:28

Vugrinec je napisao/la: Inače u cijeloj općini Foča u granicama iz 1991. bilo je 42 Bosanaca i Bošnjaka, jer se te dvije kategorije zajedno vode u detaljnom popisu za 1991. To navodim kao zanimljivost.
Adil Beg Zulfikarpasic je iz Foce

http://www.bosnjackiinstitut.ba/home/sadrzaj/74

Foca je inace medu top tri muslimanska grada u Bosni. U samom gradu je bilo 17 dzamija, hamami, medrese, vakifi, sahat kula, prijeka carsija sa starim zanatima itd... islam se osjetio na svakom koraku.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Vugrinec
Član

Post Postao/la Vugrinec » 01 nov 2013 16:41

Drina je napisao/la:
Vugrinec je napisao/la: Inače u cijeloj općini Foča u granicama iz 1991. bilo je 42 Bosanaca i Bošnjaka, jer se te dvije kategorije zajedno vode u detaljnom popisu za 1991. To navodim kao zanimljivost.
Adil Beg Zulfikarpasic je iz Foce

http://www.bosnjackiinstitut.ba/home/sadrzaj/74

Foca je inace medu top tri muslimanska grada u Bosni. U samom gradu je bilo 17 dzamija, hamami, medrese, vakifi, sahat kula, prijeka carsija sa starim zanatima itd... islam se osjetio na svakom koraku.
Inače po austrijskom popisu BiH iz 1895. u Foči su živjela 49 veleposjednika s 234 članova obitelji. Ti posjednici su imali kmetove na svojoj zemlji.

A u gradu su živjeli:
Muslimani = 2842
istočno-pravoslavni = 742
rimo-katolici = 75
evangelici = 5
ostali kršćani = 2
jevreji = 39

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 01 nov 2013 16:46

kad smo kod foce.. evo nesto konkretno :)

popisano manje od 20.000 navodno

http://foca24.info/u-foci-manje-od-20-000-stanovnika/

Vugrinec
Član

Post Postao/la Vugrinec » 01 nov 2013 16:51

e-din je napisao/la:kad smo kod foce.. evo nesto konkretno :)

Bit će minimalno popisanih 7.5% Bošnjaka, a možda prebace i 10%.

starmo
Član

Post Postao/la starmo » 01 nov 2013 16:53

Zenicaninn je napisao/la:
ABen je napisao/la:http://whatismyipaddress.com/ip/204.45.133.74

Ovdje imas kartu i mozes ako povecas tacno da vidis koja ulica i koja kuca odakle ti poslao poruku.
Nije to tacno, zato sto se mjenja IP adresa svakih 24 sata ili kad ikljucis modem.
Sto se 100% moze rec je da je iz Denvera i da mu je Provider "FDCservers.net". Jedino policija moze zatraziti od providera da identifikuje osobu koja je koristila tu IP adresu u tom vremenu.

Znaci kako god glup je ko klinac i najebao je. Jer prijetnja smrcu osobi koja zna kako se zove i gdje zivis preko interneta nije stvari skojom se treba zajebavat, to zna i sud SAD-a.
Gledao sam ovu mapu na kojoj je ip adresa, ovo je strogi centr denvera, neka je stanica preko puta, najvjerovatnije d je ovaj gay ovo poslao iz nekog internet kluba. Sumnjam da je mahnit toliko da sjedi kuci kod sebe i salje prjetnje. Ali mozda ako je i tako mozda internet klub ima kameru i snima sve posjetitelje, pa neka se policija raspita. znaju oni to, samo ako budu htjeli.

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 01 nov 2013 17:02

Jack je napisao/la:Ljudi dolaze tamo gdje misle ali i popisuju se

Evo vam Bos Dubica.Tamo je popisano nesto preko 2600 Bosnjaka ili cirka skoro 50% prijeratne cifre.Naravno ima ovdje ljudi koji su tu stalno.Cirka 1000-1500.Ali daleko od cinjenice da u Dubici kroz 12 mjeseci zivi 2600 popisanih Bosnjaka.Sto jednostavno nije realno
Ima u Bosanskoj Dubici sigurno 1500 stalno prisutnih Bosnjaka.
Bosna Bosnjacima!

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 01 nov 2013 17:15

e-din je napisao/la:kad smo kod foce.. evo nesto konkretno :)

Poznajem sve o Foci. Pisao sam dosta toga i na ovoj pricaonici. Vec sam rekao da je to jedna od najsiromasnijih opcina u Europi. Spali su na oko 100 zivorodenih a 1991 je bilo oko 18000 rusofilskog krsta. Sela su prazna a to je ogrooomna opcina. Osim Foce ne postoji neko drugo naselje s 1000+ st. Vjerovatno ce biti samo dva sela s 500+ st. a to su Miljevina i Brod(koji je predgradsko naselje).

Tamo imas bolnicu koja je i prije rata bila najveca od Trebinja do Bijeljine. KPD-om i ove fakultete sto su otvorili nakon rata i to je to. Ne postoji neka fabrika sa 100 radnika. Vlada mrtvilo. Doslovno.

Inace su oni svi crnogorski kolonizatori (Pluzine, Zabljak, Kolasin itd...). I prije rata su dolazili u Focu a nakon generaciju dvije isli ka Beogradu ili Novom Sadu. Foca im je bila samo tranzitna stanica. I na ovom popisu su ubacili one koji vec decenijama zive u Srbistanu. U mom mjestu je bilo tako

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 01 nov 2013 17:19

Ovaj popis ce baciti svijetlo i na ogromne nenaseljene prostore. Recimo od Sarajeva ili tacnije Lukavice do Foce ima nesto manje od 70km a na tom potezu imamo samo dva znacajna naselja; Trnovo i Miljevinu. Miljevina nema 1000 st a pitanje je ima li i Trnovo. U septembru sam prosao putem Banja Luka - Jajce. Nisam vidio niti jedno naselje tom trasom. Dakle dolinom Vrbasa.

Hoce li Trebinje imati i jedno jedino selo s 500+ st? Cisto sumjam.

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 01 nov 2013 17:44

samo da ne bude zabune.

u bratuncu je ukupno popisanih 17-19.000
od tog broja je oko 40% bosnjaka, znaci oko 7000

sto se zvornika tice. bosnjaka je 22.000. a srba oko 41-42.000. ne znam broj roma i ostalih ali kako stvari stoje tu smo vise od 30%!

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 01 nov 2013 17:45

Malo nas nešto u Bratuncu, jel to konačna cifra ? :what:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 01 nov 2013 17:48

amkos je napisao/la:Malo nas nešto u Bratuncu, jel to konačna cifra ? :what:
Procentualno sam zadovoljan ako ovako ostane u zvanicnom popisu nakon obrade, no, nisam bas zadovoljan i brojem popisanih Bosnjaka. Na terenu Bosnjaka ima oko 8.000 i "popis" je izvrsila Islamska Zajednica odnosno Medzlis Islamske Zajednice Bratunac. A Srba ima negdje oko 12.000 stalnih. Dakle, 12.000 Srba i 8.000 Bosnjaka stalnih. Ako je popisano samo 7.000 Bosnjaka, to fakticki znaci da uopce Bosnjaci koji se nalaze na podrucju opcina u pederaciji kao i dijaspora nisu popisani sto mi je skroz sumnjivo.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 01 nov 2013 17:53

Jack je napisao/la:
ABen je napisao/la:http://whatismyipaddress.com/ip/204.45.133.74

Ovdje imas kartu i mozes ako povecas tacno da vidis koja ulica i koja kuca odakle ti poslao poruku.
Rekao sam.Da sam zavrsio s policijom.Bio dole.Podnio zapisnik.Dao e-mail adresu im.Ip

Usput.Kad ufate doticnog..Onda nek znaju.Da ako je bio a jeste.Clan portala

http://www.hercegbosne.org'

Namjeravam da kontaktiram Hrvatsku policiju i da se portal

http://www.hercegbosna.org

Zatvori.Ko se razumije u zakon vise.Nek mi posalje mail.Ili je policajac
Ne brigaj, kako smo i pricali: prijavi policiji pa i FBI i onda neka oni rasporede ciji je to posao i ko ce da istrazuje, a pri prijavi napraviti konekciju s tim gore spomenutim forumom koji okuplja, ocito je, hrvatske fanatike i ekstremiste na celu s Dudu.

Ps. Drago mi je da se dosta popisalo Hrvata u Brckom. Opcenito gledam pozitivno na Hrvate na spram Srba i drago mi je kad vidim da se popisuju, vracaju i obnavljaju zivot u Posavini tj., Brcko, a da Bog dom hoce krenuti k Derventi, Bosanskom Brodu, Bos. Samcu, Modrici i Doboju... Mislim, to su podrucja gdje su Hrvati mahom bili vecina, to je jako plodna i fina zemlja, umjesto da vrate ta podrucja, neke se lude koncetrisu da kontriraju Bosnjacima u npr. N. Travniku, Jajcu, Busovaci i slicnim "enklavama" koje, svako zna, su izgubljene za Hrvate ako se u njima racuna neka hrvatska vecina u buducnosti. Oni trebaju svoju snagu da skoncetrisu na naseg jedinstvenog neprijatelja, a to su Srbi, a ne da grupa tih fanatika i ekstremista iz reda Hrvata pjevaju zajednicke pjesme po njihovim forumima protiv Bosnjaka.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 nov 2013 17:58

Ja sam to i uradio.Ako me slucajno sacekaju jednu noc.Znajte ja sam uradio koliko sam mogao

A za ostalo.Super za Zvornik.Ovo za Bratunac mi je nesto malen broj.Mozda nisi tacan.Zar je u Srebrenici vise popisano nego u Bratuncu?Nesto se ne slaze s tim?
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 01 nov 2013 18:01

Abdurrahman je napisao/la:
amkos je napisao/la:Malo nas nešto u Bratuncu, jel to konačna cifra ? :what:
Procentualno sam zadovoljan ako ovako ostane u zvanicnom popisu nakon obrade, no, nisam bas zadovoljan i brojem popisanih Bosnjaka. Na terenu Bosnjaka ima oko 8.000 i "popis" je izvrsila Islamska Zajednica odnosno Medzlis Islamske Zajednice Bratunac. A Srba ima negdje oko 12.000 stalnih. Dakle, 12.000 Srba i 8.000 Bosnjaka stalnih. Ako je popisano samo 7.000 Bosnjaka, to fakticki znaci da uopce Bosnjaci koji se nalaze na podrucju opcina u pederaciji kao i dijaspora nisu popisani sto mi je skroz sumnjivo.
Sumnjivo baš.. :what: :what:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 01 nov 2013 18:05

Jack je napisao/la:Ja sam to i uradio.Ako me slucajno sacekaju jednu noc.Znajte ja sam uradio koliko sam mogao

A za ostalo.Super za Zvornik.Ovo za Bratunac mi je nesto malen broj.Mozda nisi tacan.Zar je u Srebrenici vise popisano nego u Bratuncu?Nesto se ne slaze s tim?
Ma ne brigaj oko prijetnji. U vecini slucajeva, pas koji laje on ne ujeda. A ludjak, jeste i nasao u kojoj zemlji ce da prijeti. Oni koji ne znaju, u Americi po zakonu, dakle, po americkom zakonu, onaj ko prijeti nekome ubistvom i slicno je takav protivzakonit cin uradio kao da je isti i izvrsio, sto da sumiram znaci: Ako prijetis nekome ( kakav je to bio slucaj tebi, Jack ) to je isto kao da je doticni s prijetnjama i izvrsio ono sto je prijetio u emailu. Sto opet znaci da podpada pod zakon kaznjavanja i doticni ce se naci jer su u Americi sve internet klubovi pokriveni kamerom pa cak i ulice, a i bez toga americka obavjestajna sluzba i policijske snage koje se bave ovakvim predmetima su najnaprednije u svijetu i oni, vecinom, ne prepustaju stvari pukom slucaju tj., da se nesto desi pa da ispituju.

Oko Bratunca i Srebrenice - isto razmisljam, zato sam izrazio sumnju oko broja u Bratuncu. Jednostavno ne mogu da vjerujem da se tamo popisalo manje od 12.000 Bosnjaka.

barca9999
Član

Post Postao/la barca9999 » 01 nov 2013 19:03

Ljudi nemojte biti smiješni. Ovo nije lokacija osobe koja je poslala poruku. To je lokacija pružatelja usluge pristupu interneta ili onoga koji pruža mail uslugu. Nema to veze s time što vi pričate. Ako vaš pružatelj usluge ima sjedište u Sarajevu onda će ispast kada netko gleda gdje se vi nalazite da ste u Sarajevu a vi ste možda u Tuzli. Nije to baš tako jednostavno kako mislite.
U svakom slučaju ako si Jack prijavio budalu će se lagano naći.

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 01 nov 2013 19:06

barca9999 je napisao/la:Ljudi nemojte biti smiješni. Ovo nije lokacija osobe koja je poslala poruku. To je lokacija pružatelja usluge pristupu interneta ili onoga koji pruža mail uslugu. Nema to veze s time što vi pričate. Ako vaš pružatelj usluge ima sjedište u Sarajevu onda će ispast kada netko gleda gdje se vi nalazite da ste u Sarajevu a vi ste možda u Tuzli. Nije to baš tako jednostavno kako mislite.
Ja uopce nisam ni gledao lokaciju niti se oko toga zanimao, no, sama prijava prijetnje policiji - oni ce da nadju tu osobu. Osim toga, server koji pruza usluge doticnoj osobi ili osoba koja je koristila npr. internet klub koristeci njihov internet a oni taj server - svemu se udje u trag. A ako bi se i desilo ono sto se prijeti, pa to je jos onda i gore. Onda bi ga nasli da je u misijoj rupi.

barca9999
Član

Post Postao/la barca9999 » 01 nov 2013 19:14

Abdurrahman je napisao/la:
barca9999 je napisao/la:Ljudi nemojte biti smiješni. Ovo nije lokacija osobe koja je poslala poruku. To je lokacija pružatelja usluge pristupu interneta ili onoga koji pruža mail uslugu. Nema to veze s time što vi pričate. Ako vaš pružatelj usluge ima sjedište u Sarajevu onda će ispast kada netko gleda gdje se vi nalazite da ste u Sarajevu a vi ste možda u Tuzli. Nije to baš tako jednostavno kako mislite.
Ja uopce nisam ni gledao lokaciju niti se oko toga zanimao, no, sama prijava prijetnje policiji - oni ce da nadju tu osobu. Osim toga, server koji pruza usluge doticnoj osobi ili osoba koja je koristila npr. internet klub koristeci njihov internet a oni taj server - svemu se udje u trag. A ako bi se i desilo ono sto se prijeti, pa to je jos onda i gore. Onda bi ga nasli da je u misijoj rupi.
Ma nisam tebi to rekao. Već neki govore on se nalazi tu i tu pokraj tog kafića. To nema veze s istinom. Prvo je pitanje čija je ovo IP adresa. Dali onoga tko mu pruža uslugu e-maila ili je ovo IP adresa od onoga tko mu pruža uslugu pristupa intrenetu.
Vjerojatno je ovo IP adresa od onih koji pružaju uslugu e-mail pa bi on mogao biti iz BIH. Naravno, ne mora biti. U svakom slučaju s IP adresom ne možeš saznati nečiju adresu ako nisi policija.

A što se tiče prijetnje. Jack bi bio budala da nije prijavio. Nema njemu tko šta u današnje vrijeme prijetit. A ovaj što mu je prijetio preko intrneta samo pokazuje koliko je glup.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 nov 2013 19:16

Sve je u bozjim rukama.Meni je lik priljepio pistolj kraj cela.Ja sam navikao na verbalne i oruzane prijetnje.Samo vam kazem da ako mi se sta desi.Da znate sta i kako

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 nov 2013 19:19

Moj amidza je imao 44 godine.Stradao u saobracajci.Zajedno s njim.I 9 godisnja kcerka.Sudbini ne mozes da pobjegnes.Takav je zivot

Smrt je lagana.Zivot je tezak

Odgovorite