☑ Pravila foruma i savjeti

Omer Filipovic:Mali covjek velikog srca

Jack
Administrator

Omer Filipovic:Mali covjek velikog srca

Post Postao/la Jack » 11 nov 2012 22:27

Jeste li culi za Omera Filipovica?Sigurno, niste

Ko je on bio?Sta je uradio?On je bio mali covjek velika srca.Covjek kojem je Bosna bila preca od zivota i na kraju je glavu izgubio

Omer Filipovic je bio profesor u srednjoskolskom centru u Kljucu prije rata.Jedan je bio i od osnivaca Sda na podrucju Kljuca.Srednjoskolski centar u Kljucu se danas zove Ssc Omer Filipovic

Tokom prvih carki u Kljucu.Par mjeseci prije referenduma.Kada su i prve glave pale.I kada u nekim opcinama Bosanske Krajine.Cetnici su sprijecili organizovanje referenduma.On je rekao cetnicima

Referenduma u Kljucu ce biti.To je sigurno.Mene necete sprijeciti cetnici da ne organizujem referendum.Ja imam jednu glavu i nju je halalim.Ali ce referenduma biti.Cetnici su mu rekli sta ga ceka.Ako bude referenduma.Uhapsen je nakon sto su cetalji preuzeli grad.Prebacen u logor Manjaca.Gdje je i ubijen

Odlukom ratnog predsjednistva Kljuc.U znak zahvale sta je covjek taj uradio za Bosnjake dole

Srednjoskolski centar je preimenovan u Ssc Omer Filipovic.Tako.Sem onog ko je iz tog malog Bosanskog sela zvanog Kljuc.Neki kazu i grad, ali dobro.Rijetko ko bi znao

Zasto ovo pisem

Omer je mogao da odustane, kao jedan od glavnih ljudi Sda.Mogao je reci.Referenduma nece biti.Meni je zivot preci.On je bio u situaciji da je okruzen naoruzanim cetnicima.Bosnjaci nemaju ni oruzja

Taj covjek je rekao.Ne.Ne I ne!

Danas ce biti referenduma u Kljucu.I to ce se desiti

Jedna od milion prica istinitih.

Pravi heroj.Mali covjek.Velika srca

:zastava:
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Re: Omer Filipovic:Mali covjek velikog srca

Post Postao/la Jack » 11 nov 2012 22:32

http://www.kljuc.ba/omer.html

;)
Omer Filipović je heroj domovinskog rata, a da je Bosna i Hercegovina država, kao što nije, to bi već kao takvo bilo i službeno verificirano!
x2

Evo ga vidim gdje mi govori:

"
Ma pusti Nihade, vrijeme je najbolji sudac. Sve će to vremenom leći na svoje. Neka nama Bosne.".

Jack
Administrator

Re: Omer Filipovic:Mali covjek velikog srca

Post Postao/la Jack » 11 nov 2012 22:44

Prava legenda.Posebno kad je rekao.Glavu vam halalim, ali ce referenduma biti.Skoro da nisam zaplakao

U Sarajevu nema nista da podsjeca na covjeka koji je bio jedan od politickih vodja Bosnjaka tog kraja.Koji je politicki organizovao Bosnjake Kljuca.Koji je zasluzan sto je referenduma bilo u Kljucu

Da je Omer Filipovic rekao.Nece biti referenduma u Kljucu.Da je jos neki drugi Bosnjak rekao.Nece biti u ovoj opcini.Da li bi bilo Bosne?

U Sarajevu imas Miss Irbinu ulicu po Adelini Irbi, koja je prezirala i vrijedjala Muslimane
I jos neka sumnjiva lica

A ni najmanja ulica Sarajeva ne nosi ime po ovom plemenitom covjeku.Nemam rijeci da opisem, koja je to hrabrost, otici i odrzati referendum, kada ti neko kaze.Bude li referenduma ode ti glava

Cetnicka stoka te je ubila na Manjaci, to i jedino znaju da rade.Ali, tvoj plemeniti gest ce biti zapamcen

Ti si jedan od Jackovih heroja
Uz Husku Miljkovica, Huseina Kapetana i Kulina Bana.Jos si veci jer si bio mali covjek, ali si imao srca reci.Ne.Ne.Ne.I ne

Ps:

Kljuc 1167 osnovaca u skolskoj 2011/2012

Bosnjaka 1165
Pravoslavnih 1
Mjesovitih 1

:gut:

Bosnjacki narod nece nestati

Mozete ubiti Omera, a mozete i mene, ako vam je ceif, ali nece nestati.Hvala jos jednom

:zastava:

Odgovorite