☑ Pravila foruma i savjeti

Srebrenica

krhan
Član

Re: Srebrenica

Post Postao/la krhan » 11 jul 2015 19:46

Ove su zamene dosad najiskrenije srpske medije koje sam vidio.
Znali neko od vas cija je ovo stranica. Procitajte i komentare i one uvezi rezolucije i rusa :mrgreen: :mrgreen: :rofll:

TAKO NAM JE KAD NAS VUČIĆ MIRI: Zaslužio si kamen u glavu i svi to znaju - See more at: http://www.teleprompter.rs/tako-nam-je- ... sq7l1.dpuf

http://www.teleprompter.rs/tako-nam-je- ... znaju.html
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 11 jul 2015 19:53

Ha-Ha-Ha

:rofll: :rofll:

https://www.youtube.com/watch?v=6LRNmC1RKV0

Super.Jos je Bakir dvica aka trezor osramocen.Kud ces bolje

https://www.youtube.com/watch?v=4JzS9TWwx-k

Sto laze.Kazu kamen ga pogodio.Haha

:idea:

:rofll:
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 11 jul 2015 20:04

Atentat na Vučićeve usnice (LABRNJE)!

http://www.teleprompter.rs/atentat-na-v ... -usne.html :mrgreen:

Nemogu da nadjem onu sliku Vucic i onaj glavonja Ahmetovic, kad se ono rukuju i kako gleda u Vucica u oci ko neka zaljubljena treba.

Nemogu da sjasem sa ove kljusine, ova stranica mi je nekako zarasla za srce, pogotovu komentari. :mrgreen:

Danas na torti Vučić,sutra njegov poitički uzor "Adolf Hitler",mooožda Musolini,ili Dr.propagande čika Jozef Gebels. ili,yes,yes,yes,srpski Rudolf Hes!!!!???

Vučić torta: “Nećemo da ga sečemo” (FOTO)
http://www.teleprompter.rs/vucic-torta- ... -foto.html
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 12 jul 2015 00:54

Sta je zivot,ako nemas neki ponos i dostojanstvo.Po cemu je tvoj zivot vaznij od psa,macke ili krave.
Ja to zovem domace zivotinje.Nikako ljudi

Ako ti dopustas da notorni cetnik ti dodje danas.I uradi to sto je uradio.Jedan dan kaci table Bulevar Ratka Mladica,jedan dan prica o 100 ubijenih''Muslimana'' prica i prijeti nam.Rehabilituje Drazu i dolazi ovdje.Premijer Srbije

Onda je to jasno da oni nemaju intelekta,inteligenciju.Kad takvi ljudi mogu biti premijeri.Ako vec takvi ljudi mogu biti premijeri.Onda bi mi trebali da spustimo glavu,sjedimo i sutimo.Jer dolazi cetnik.prica jedno,misli drugo.Zajebava nas.Onda vidis one beskicmenjake iz S=Sranje stranaka.Kako pricaju.I tek vidim da mi nemamo nista nacionalno,nimalo ponosa,ili da veoma malo ljudi ima to

Bolje je umrijeti u Varsavskom getu.Nego umrijeti u konc logoru.Makar si dao neko dostojanstvo pri smrti.
Kad ti sutis.Bit ces tlacen i dalje.Jednog dana ces se probuditi.Cijeli nas narod ce sutiti. I to ce biti kraj

Tvom ponosu,dostojanstvu,naciji.Na kraju i Bosni

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 12 jul 2015 04:08

Hrvatska europarlamentarka Dubravka Šuica: Srbija će prije ulaska u EU morati priznati da se u Srebrenici desio genocid

slika

Dubravka Šuica, hrvatska zastupnica u Evropskom parlamentu, koja je nedavno poručila kako se otvoreno bori protiv svake relativizacije genocida u Srebrenici, u razgovoru za Anadolu Agency (AA) je izjavila da ubijeni Bošnjaci u Srebrenici obavezuju sve na širenje istine kako se sličan zločin ne bi više ponovio bilo gdje u svijetu.

http://faktor.ba/hrvatska-europarlament ... o-genocid/
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 12 jul 2015 06:36

Prvi pravoslavni pop koji je došao u Srebrenicu i poklonio se žrtvama genocida

http://www.mojepodrinje.com/2015/07/prv ... sao-u.html

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 13 jul 2015 04:25

Pa neki nasi beskicmenjaci zovu cetnike na dzenaze.

zAwWbDMNUZk#t=40
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 14 jul 2015 16:30

"Politizovali smo 11. jul i pretvorili u vašar"
http://www.rtvbn.com/350966/Politizoval ... li-u-vasar
Ponedeljak 13. Jul 2015 20:45

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković rekao je da je obilježavanje stradanja Bošnjaka u Srebrenici pretvoreno u jednu vrstu folklora, čemu je odlučio da stane u kraj. Naime, od cijelog događaja, koji bi trebalo da bude dostojanstven čin, napravljena je parada.

On je dan nakon napada na premijera Srbije, Aleksandra Vučića, naglasio da su Bošnjaci politizovali i pretvorili 11. jul i dženazu u paradu gdje svako donosi svoje transparente i ispoljava neku svoju politiku, i to mora biti zaustavljeno.

- Htio sam to reći i Vučiću i dati mu do znanja, izviniti se, ne zato što neko ima ili nema razloga da nešto učini nego zato što se to dešava na dženazi, što je dostojanstven čin. To nije korida gdje možete gurati jedni druge, urlikati, donositi neke transparente. Od sada to tako neće biti. Hvala bogu da smo naučili lekciju iz ovoga i od sada neće niko donositi transparente s natpisima fudbalskih klubova, udruženja... To nije parada niti kakav miting. To je dženaza i ko bude htio bez obilježja da dođe na našu dženazu, moći će - poručio je Duraković.

Naglasio je da donošenje reklama i iskorišćavanje onoga što oni organizuju za ono što je napravljeno, čija je posljedica bacanje svih žrtava u sjenku, više neće prolaziti.

- Neće, pa makar da dođe 100 ljudi dostojanstveno da klanja dženazu. Ako treba, uzećemo našeg lokalnog imama i 100 Srebreničana će doći i dostojanstveno klanjati. Tako ćemo od sada raditi - rekao je Duraković.
Ovaj stvarno dobio ludilo. znam da se vecina neslaze sa mnom ali on je ucestvo u tome sta je gore izjavio. Cak je on i pozivao koljaca Bosnjaka Srebrenice da dodje na dzenazu a taj cijelo vrijeme porice genocid u Srebrenici. Pa sami odlucite dali je to debilno.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 15 jul 2015 05:32

Duraković: Vučić je sjajan manipulator, ne treba mu se izvinjavati

http://nap.ba/new/vijest.php?id=14134

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 15 jul 2015 05:41

Drina je napisao/la:Duraković: Vučić je sjajan manipulator, ne treba mu se izvinjavati

Ja reko Camil a ono profesor Esad Duraković (inace komunjara ako se nevaram).
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 15 jul 2015 06:36

ABen je napisao/la:
Drina je napisao/la:Duraković: Vučić je sjajan manipulator, ne treba mu se izvinjavati

Ja reko Camil a ono profesor Esad Duraković (inace komunjara ako se nevaram).
Da, nemogu vjerovati. Ali bolje da vidi nego da ne vidi.

Ovo je nastavak prakse koju sam primjetio prije nekoliko mjeseci. Smrdija ovdje igra ulogu "dobrog policajca" a genocidna tvorevina ulogu "lošeg policajca". Sve to rade da bi upravljali Bosnom i stavili je pod kontrolom smrdije (dobrovoljno, uz Bošnjačke aferime). Kao, hajde ako ne ide sa dodikom, hajmo razgovarati sa vučićem, a i jedan i drugi isto misle o nama, samo što je ovaj drugi veći licemjer.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 15 jul 2015 07:07

Mi se trebamo sto vise distancirati od Beograda. Imati sto manje dodirnih tacaka s njima kao ;

- sto manje trgovati s njihovim firmama,
- ignorisati sta se desava preko Drine to jeste ne prenositi u medijima kakva su tamosnja zbivanja bilo to o sportu ili bilo cemu drugom,
- smanjiti komunikaciju na politickoj razini to jeste sto manje kontakta izmedu nasih i njihovih politicara,
- obustaviti saradnju kada su kulturni projekti kao sto je kinematografija itd

Jednostavno distancirati se po svakoj mogucoj drugoj mjeri.

Treba se mjenjati mentalni sklop kod naseg naroda. Prosto je nevjerovatno koliko onih koji stalo misle “ a sta ce reci srbi”.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 15 jul 2015 07:14

Bas tako. Ali eno Bakir ce izgleda u Beograd na poziv Vucica, upravo suprotno.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 15 jul 2015 07:38

Procitajte tekst Fatmira Alispahica, jahanje bosnjacke zrtve. Sve tu pise.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 15 jul 2015 07:55

amkos je napisao/la:Procitajte tekst Fatmira Alispahica, jahanje bosnjacke zrtve. Sve tu pise.
Stavi link
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 jul 2015 08:02

Prije par godina,kad je forum i portal srusen od cetnika.Imao sam hakiranje,vrijedjanje,psovanje i uobicajeno.Jos sam poslao ondasnjoj ''Sipi'' sve copy+paste prijetnje.Ali rekli su da nisu zaduzeni za to,iako pola tih je cetnika pisalo iz Bosne

Pa kad su uhapsili onog momka Abedina.Ja sam prvi dosao,rekao tuziocu i advokatu da je moj forum,moj portal,da Abedin nije nista kriv.Da sam ja sve kriv.No,el fatih je lijepo otisao.Valjda mu je hanuma rekla da se ne zamjera i pobjegao je.Fakat,kao da je to tesko Fbi i ostalim da me uhapse.Ili cetniku da me sredi.Malo sam vise krupan,malo sam napola lud,jeste tesko da me ufate

Mi nemamo nikakvog cilja.Da se ne zamjeraju cetnicima.Usute kao Abedin ili drugi.Jack pak je vise puta pomogao ljudima,ali ko je Jacku rekao ovo i ono,ili da mu pomogne toliko.Niko.Rekao sam ovom covjeku da me prestane zajebavati i vrati mi knjige.Dao sam mu 2 mjeseca fazona da mi skenira knjige.Prodje 4 i po.I sta je uradio

Ne,dragi Amkose.Dijaspora je kriva sto nemas Bosanskog jezika u Kotorskom.Dijaspora je kriva sto imas vise Prijedorskih Bosnjaka haman mrtvih nego zivih u Prijedoru.Dijaspora obavezno zakuhava poput Jacka iz Amerike,jer eto.Fakat se Jack boji Sipe.

Dijaspora je kriva,jer eto kad neki Bosnjak na facebook kaze nesto.Ocekuj da ti neko ureze krst na tijelo.Ocekuj da ti iz Sarajeva glupi i smuseni dvicaros Bakir izvinjava se.Dijaspora je kriva jer eto mi nismo dali dan zalosti za genocidnim policajcem ubijenim u Zvorniku.

Dijaspora je kriva.Najbolje vam je da ogradite tor oko Sarajeva za vas sviju koji ne zelite ratovati.Da nam lijepo kazete svima iz Sumske ovdje da se dzaba borimo.I da se vi lijepo angazujte za vase Sarajevske prilike,poput pasa lutalica i kad cete posten tramvaj naci da radi.,I koje godine ce Gras proraditi

Do tad ostavite na miru da cetnici pobiju i pokolju ono malo povratnika.Naguzite se lijepo Dodiku i Ivanicu i stalno pjevajte kako ste za suzivot.Obavezno dijasporu okrivite jer ona je kriva za sve.Eno vam kiksov forum.Te,lijepo spominjete to nakaradno ime sumske sto vise po medijima.Za 30 godina kad drzava bude 2/3 manja a za 50 godina od tog datuma ne bude Bosnjaka ni u SARAJEVSKOM PASALUKU

Dijaspora nece biti kriva,jer ste odavno odjebali bas tu istu dijasporu

abeveg
Član

Post Postao/la abeveg » 15 jul 2015 11:53

Jack je napisao/la:Prije par godina,kad je forum i portal srusen od cetnika.Imao sam hakiranje,vrijedjanje,psovanje i uobicajeno.Jos sam poslao ondasnjoj ''Sipi'' sve copy+paste prijetnje.Ali rekli su da nisu zaduzeni za to,iako pola tih je cetnika pisalo iz Bosne

Pa kad su uhapsili onog momka Abedina.Ja sam prvi dosao,rekao tuziocu i advokatu da je moj forum,moj portal,da Abedin nije nista kriv.Da sam ja sve kriv.No,el fatih je lijepo otisao.Valjda mu je hanuma rekla da se ne zamjera i pobjegao je.Fakat,kao da je to tesko Fbi i ostalim da me uhapse.Ili cetniku da me sredi.Malo sam vise krupan,malo sam napola lud,jeste tesko da me ufate

Mi nemamo nikakvog cilja.Da se ne zamjeraju cetnicima.Usute kao Abedin ili drugi.Jack pak je vise puta pomogao ljudima,ali ko je Jacku rekao ovo i ono,ili da mu pomogne toliko.Niko.Rekao sam ovom covjeku da me prestane zajebavati i vrati mi knjige.Dao sam mu 2 mjeseca fazona da mi skenira knjige.Prodje 4 i po.I sta je uradio

Ne,dragi Amkose.Dijaspora je kriva sto nemas Bosanskog jezika u Kotorskom.Dijaspora je kriva sto imas vise Prijedorskih Bosnjaka haman mrtvih nego zivih u Prijedoru.Dijaspora obavezno zakuhava poput Jacka iz Amerike,jer eto.Fakat se Jack boji Sipe.

Dijaspora je kriva,jer eto kad neki Bosnjak na facebook kaze nesto.Ocekuj da ti neko ureze krst na tijelo.Ocekuj da ti iz Sarajeva glupi i smuseni dvicaros Bakir izvinjava se.Dijaspora je kriva jer eto mi nismo dali dan zalosti za genocidnim policajcem ubijenim u Zvorniku.

Dijaspora je kriva.Najbolje vam je da ogradite tor oko Sarajeva za vas sviju koji ne zelite ratovati.Da nam lijepo kazete svima iz Sumske ovdje da se dzaba borimo.I da se vi lijepo angazujte za vase Sarajevske prilike,poput pasa lutalica i kad cete posten tramvaj naci da radi.,I koje godine ce Gras proraditi

Do tad ostavite na miru da cetnici pobiju i pokolju ono malo povratnika.Naguzite se lijepo Dodiku i Ivanicu i stalno pjevajte kako ste za suzivot.Obavezno dijasporu okrivite jer ona je kriva za sve.Eno vam kiksov forum.Te,lijepo spominjete to nakaradno ime sumske sto vise po medijima.Za 30 godina kad drzava bude 2/3 manja a za 50 godina od tog datuma ne bude Bosnjaka ni u SARAJEVSKOM PASALUKU

Dijaspora nece biti kriva,jer ste odavno odjebali bas tu istu dijasporu
prica se podobro i na kiksu o ratu, ukucajte "novi rat klix.ba" da dobijete link na forum. Reklo bi se da pukose balijanderi od muke sto ih je sve manje a sve vise onih koji itekako cekaju dan da vlasima naplate jednom za sva vremena...

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 15 jul 2015 12:52

abeveg je napisao/la:prica se podobro i na kiksu o ratu, ukucajte "novi rat klix.ba" da dobijete link na forum. Reklo bi se da pukose balijanderi od muke sto ih je sve manje a sve vise onih koji itekako cekaju dan da vlasima naplate jednom za sva vremena...
Da prica se, ali imas i one sarajlije kao muha i pm72 ja necu ratovati. Bijezim vani cima se zapuca. I one druge ateiste koji zagovaraju bratsvto i jedinstvo. Dijaspora je sve kriva, zakuhava, bira nacionaliste itd..

Ja bijezim vani, xxbes bosnu, sta ce nam Bosna ja ode vani. I tako ukrug. Debili bez kicme.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 26 sep 2015 16:24

http://www.klix.ba/vijesti/bih/camil-du ... /150926071
Ćamil Duraković podnio ostavku na mjesto načelnika Srebrenice

Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković podnio je danas ostavku, saznaje Klix.ba.

Ovu informaciju u razgovoru za Klix.ba potvrdio je i Duraković.

"Došlo je do suštinskog mimoilaženja između skupštine i mene kao načelnika po pitanju Doma zdravlja i generalno politike. Moje je mišljenje da javna preduzeća i ustanove trebaju biti u funkciji građana a ne politika", rekao je Duraković za Klix.ba.

Za ponedjeljak su zakazani i mirni protesti građana ispred zgrade opštine u Srebrenici, a građani daju punu podršku Durakoviću.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/durakovi ... /150926072
Duraković za Klix.ba: Probosanske stranke su se priklonile SNSD-u, na djelu je mešetarenje

"Donio sam tu odluku još u četvrtak, ali nisam želio stvarati političku turbulenciju. Došlo je do suštinskog mimoilaženja između Skupštine i mene kao načelnika po pitanju Doma zdravlja i generalno politike. Moje je mišljenje da javna preduzeća i ustanove trebaju biti u funkciji građana a ne politika. SNSD je prije tri godine na mjesto direktora Doma zdravlja postavio svog kadrovika, dr. Miloševića i u onom momentu kada on nije htio ispunjavati želje SNSD-a postao je meta pritiska odnosno njihove volje da ga smjene", rekao je Duraković.

Podsjetio je da Dom zdravlja ima veliki problem, a to je deficit od 1,2 miliona KM "proizveden u proteklih 15 godina upravo politikom SNSD-a".

"Ta stranka je zapošljavanjem svojih bližih rođaka i političkih poslušnika napravila gubitak upravo zbog neplaćanja doprinosa. Došlo je do suprotstavljanja stavova. Nažalost predsjednik lokalne SDA je sa svojim odbornicima te sa još dva odbornika iz SBiH i jednim iz SDP-a priklonio se inicijativi SNSD-a. Direktor Doma zdravlja je smijenjen, a ja više nemam podršku Skupštine. Očito je da nisu poštovali stavove mene kao načelnika izabranog voljom svih probosanskih stranaka u Srebrenici. Smatram da oni trebaju dalje preuzeti odgovornost time što su svoju saradnju okrenuli ka SNSD-u a ne ka načelniku koji je pokušao Dom zdravlja dovesti u funkciju građana", kazao je Duraković.

Naglasio je da se probosanske stranke trebaju baviti politikom od značaja za građane a ne politikom SNSD-a.

"SNSD ništa ne radi osim što gomila administraciju. Dovoljna je činjenica da je od pedeset zaposlenih samo petnaest medicinskih radnika. To govori o tome koliko stvari ne funkcionišu. Ono što mene interesuje kao čovjeka koji živi ovdje sa svojom porodicom i koji se liječi u ovom Domu zdravlju jeste da se stvari konačno promijene. Konačnu odluku donijela su dva čovjeka. Jedan koji nikad nije izmjerio pritisak u ovom Domu zdravlja i drugi koji možda nikada nije ni vidio Dom zdravlja", naveo je Duraković.

Napominje da ostavku nije podnio zbog slabosti ili zbog neozbiljnosti, nego zbog principa.

"Dok ovakvi pojedinci vladaju u Skupštini ja ne mogu biti dio te lokalne politike. Zato sam svoj mandat dao na raspolaganje odnosno dao sam ostavku. Odluku ću promijeniti samo ako ovi ljudi odu sa političke scene u Srebrenici. Ili oni ili ja. Ovako ne može", rekao je Duraković.

Građani Srebrenice trpe lošu politiku pojedinaca već tri godine, navodi Duraković, te dodaje da se izvršna vlast borila da se donesu investicije, da se otvaraju radna mjesta.

"Za tri godine napravili smo 350 radnih mjesta u proizvodnji i očekujemo da se još dvije nove firme otvore u gradu. Dok pravimo asfaltne puteve, drugi se bave mešetarenjem, ličnim interesima. Da bi smo postigli viziju koju sam zapisao u svom programu jednostavno te politike pojedinačnih interesa ne mogu biti dijelom ove zajednice. To je jedini razlog zašto sam podnio ostavku", naglasio je Duraković.

Prema njegovom mišljenju, ljudi koji ne žive u Srebrenici i ne vide suštinske probleme grada glavni su kreatori sudbine i života Srebreničana.

"Oni čija djeca neće ovdje ići u školu i učiti 'bošnjački' jezik, koji ne znaju kako je to liječiti se u ovom Domu zdravlja itd, glavni su kreatori sudbine, života i smrti ovdje u Srebrenici. Svojom ostavkom želim upozoriti da takve politike moraju prestati. Moramo praviti usluge za naše građane, a ne uslove za pojedince koji samo naplate plate i idu ih trošiti u druga mjesta i druge države. Na ovaj način prvo želim reći da nisam rob nikakve političke funkcije. To mi je najmanje potrebno. Htio sam sebe investirati zajedno sa dobrim ljudima da probamo ovdje gurnuti stvari naprijed. To je krenulo dobro. Očito to nekome smeta. Dok mi napravimo pet koraka naprijed, neko želi deset koraka nazad. Podnio sam ostavku da poručim pojedincima da smo u Srebrenici vrlo ozbiljni i da želimo mijenjati stanje i politike, da konačno ostave Srebrenicu na miru, da puste one ljude koji ovdje žive sa svojim porodicama da kreiraju ambijent i život kakav oni žele. Ali, iz Srebrenice me neće istjerati, niti mene niti moju porodicu", zaključio je Duraković.
:pih: Gubimo mjesto načelnika Srebrenice.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 27 sep 2015 10:57

Bolje i ovo nego surovanje s cetnicima. To nam ne treba. Ako je u pravu Durakovic, neka je podnio ostavku. Makar ima obraz, za razliku od mesetara. Cijenim obrazli ljude.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Odgovorite