Izmenjeno: Bosanski Petrovac

Najvaznije je da si vidio da u Jajcu Bosnjaci cine 62% PrvacicaVatandzija89 je napisao/la:Jack, kako to da u Kreševu Bošnjaci samo 21% među prvačićima..zar ne bi taj procenat trebao biti veći..gotovo 30%
Prodjem ja cesto kroz Kobas, izumrlo selo, ima nasa jedna dzamija i nesto malo nasih bez perspektive. Srbi ce takodjer iseliti, mrtvo selo bez icega. Srbac takodjer selendra, bez ikakve perspektive, tu zive ljudi od kokosi do kokosi, ko moze pobjegne, niko nista ne radi niti zna sta da radi.Jack je napisao/la:Bosanski Svinjar,ali ime Srbac datira vec 85 godina nazalost,i to je ustanovljeno jos prije 2 Jugoslavije,tako da je ime takvo,kakvo jeste.Najmanji problem mi je samo to ime
Bosanski Kobas je nase selo jedino u toj opcini.Nije se tako zvala opcina prije
Elhamdullilah!!Jack je napisao/la:Najvaznije je da si vidio da u Jajcu Bosnjaci cine 62% Prvacica
Jesi li zadovoljan?
Jack je napisao/la:Bilo je 5%
Ali,pravi udio je 36%.Najveci dio nase djece pohadja skolu u Gorazdu iz dijelova naselja Hubjeri,Kopaci i Masici.
Istocni Mostar ti je skup 3 naselja,gdje nema mladih Bosnjaka,ili osnovaca,ili prvacica
Kamena gdje nema nikog
Kokorina zaseok Jarciste.4 stanovnika s popisa 1991.Danas nenaseljeno.Sva 4 su bila Bosnjaka.Jedini zaseok Kokorine u krmetnjaku
I Zijemlje gdje je bilo Bosnjaka
Sanski Most je prosle skolske godine imao 29 Srba.Moja pretpostavka je ne vise od 4 prvacica na ovaj broj i ne vise od 1,5% ukupnog broja prvacica.Dao sam mozda i malo vise Bosnjacima ovdje ali izmedju 98-99% prvacica je Sanski Most
x je Bosanski Petrovac i Brcko.Usora