pratim ovaj forum nekoliko godina
pratim ovaj forum nekoliko godina
pratim ovaj forum nekoliko godina, ponekad nešto i napišem i uglavnom među ljudima koje poznajem i za koje znam da su bosanske patriote promovišem i pozivam da čitaju i komentarišu. Nevezano je za temu ovo što ću napisati ali evo noćas nakon čitanja vijesti sa nekoliko tema sam shvatio da se u posljednje vrijeme sve svodi na poznatu matricu iz susjednih zemalja gdje se kritikuju i ruše svi autoriteti kod bošnjaka i bosanaca. Negativno se piše o Fahri, Bakiru, Komšiću, Nikšiću, Salkiću, Suljagiću, Mehmedoviću, SDA, SDP. DF, SBB... o svim javnim ličnostima, o sviim situacijama, o svim prilikama u Bosni. Govori se o bošnjacima ljigavcima koji će popustiti Dodiku, Čoviću o Bošnjacima iz sarajevskog kantona koji ne rade u interesima bošnjaka, o tome kako će se popustiti za popis i slične stvari. Uglavnom depresivno i crno. Istovremeno se likuje o rezultatima popisa i o činjenici da je konačno nakon toliko godina procenat Bošnjaka iznad 50 % i pored agresije i terora koji se 100 godina provodio, likuje se o broju učenika škola, o promjeni procenta teritorija i kvaliteti na kojoj žive bošnjaci. I to je kao slučajno, kao slučajno se mijenja nacionalna struktura i povećava broj bošnjaka i smanjuje srba i hrvata. Smatra se i zagovara da bošnjaci trebaju početi sa radikalnom politikom, formirati bošnjačku radikalnu stranku i zetegnuti odnose do situacije kada treba početi novi rat i kao mi ćemo u tom ratu pobijediti. Rat i sukobi su glavni spas i jedini put da srbi i hrvati dobiju ono što žele, samostalna RS i treći entitet. Sve mirnodopske opcije njima ne odgovaraju, evropske vrijednosti koje bosanske stranke zagovaraju a ne etničke podjele, građansko društvo gdje se ljudi posmatraju kao građani a ne pripadnici naroda. Mir i stanje kakvo jeste smanjuje brojnost onih koji ne vole Bosnu. Ja živim u Bosni, borio sam se u ratu, borit ću se opet ako bude trebalo a borit će se i moj sin ako bude trebalo za 10-ak godina, znam da nije stanje najbolje, znam i osjetim najbolje na svojoj koži i korupciju i kriminal i nesposobnost pojedinih političara i njihovu iskvarenost ali nije baš sve toliko crno koliko se prikazuje na svim temama. ima i dosta pozitivnih stvari (svjedok sam šta je načelnik Memagić uradio od Olova, Efendić od Novog Sarajeva, Rusmir Hrvić od Vispaka i Klasa, Bekto od Goražda...- im dakle dobrih i političara i sposobnih bošnjaka) a ako se desi izdaja oko popisa, izdaja oko predaje Čoviću i formiranja trećeg entiteta, onda pišite o tome a ne sada, kada je to samo naznačeno u izjavama pojedinaca koji se i ne pitaju sami kod donošenja odluka. Ukoliko se desi nekim slučajem, premda sumnjam da će se to desiti brzo oružani sukob, nadam se da će ovaj put biti više onih koji će sa zapada dolaziti ovamo da pomognu u borbi nego onih koji će odavde ići prema zapadu.
Re: Željko Komšić i Demokratska Fronta
Svakako da ima pozitvnih stvari ali nase medije uopste ne isticu te stvari a niti hvale te stvari koje su pozitivne. U tome je problem. Sto se tice neke radikalne politike o tome uopste nije rijec, nego je rijec o trzvenosti i zajednickom nastupu bosnjaka. Vrijeme je da se izmedjuse dogovaramo i stavimo granice ispod kojih nema popustanja. Reis napravi sastanak za bosnjackim politicarima a sdp, suljagic i pederska stranka "nasa stranka" odmah pljuju i negoduju sto se sastaju. Bosnjaci se trebaju osloboditi i nemaju razloga da se za nesto izvinjavaju, a ove ovakve murtede treba jasno i glasno osuditi. A rat nikome ne pogoduje a najmanje Bosnjaci pozivaju i sanjaju o tome, jer su prezivijeli vise genocida. Cilj treba da bude, da se u miru umijemo boriti za svoja prava, a ne da budemo ko ovce umjesto ko pcele! Da budemo u miru zlatni ljiljani, kako kaze rahmetli general Izet Nanic i poslije rata je rat, jer se borimo da budemo u svemu najbolji. A i da nam i okolina bude u dobrome. To je jasna naredba i od Allaha "pozivaj na dobro i odvracaj od zla".emir je napisao/la:pratim ovaj forum nekoliko godina, ponekad nešto i napišem i uglavnom među ljudima koje poznajem i za koje znam da su bosanske patriote promovišem i pozivam da čitaju i komentarišu. Nevezano je za temu ovo što ću napisati ali evo noćas nakon čitanja vijesti sa nekoliko tema sam shvatio da se u posljednje vrijeme sve svodi na poznatu matricu iz susjednih zemalja gdje se kritikuju i ruše svi autoriteti kod bošnjaka i bosanaca. Negativno se piše o Fahri, Bakiru, Komšiću, Nikšiću, Salkiću, Suljagiću, Mehmedoviću, SDA, SDP. DF, SBB... o svim javnim ličnostima, o sviim situacijama, o svim prilikama u Bosni. Govori se o bošnjacima ljigavcima koji će popustiti Dodiku, Čoviću o Bošnjacima iz sarajevskog kantona koji ne rade u interesima bošnjaka, o tome kako će se popustiti za popis i slične stvari. Uglavnom depresivno i crno. Istovremeno se likuje o rezultatima popisa i o činjenici da je konačno nakon toliko godina procenat Bošnjaka iznad 50 % i pored agresije i terora koji se 100 godina provodio, likuje se o broju učenika škola, o promjeni procenta teritorija i kvaliteti na kojoj žive bošnjaci. I to je kao slučajno, kao slučajno se mijenja nacionalna struktura i povećava broj bošnjaka i smanjuje srba i hrvata. Smatra se i zagovara da bošnjaci trebaju početi sa radikalnom politikom, formirati bošnjačku radikalnu stranku i zetegnuti odnose do situacije kada treba početi novi rat i kao mi ćemo u tom ratu pobijediti. Rat i sukobi su glavni spas i jedini put da srbi i hrvati dobiju ono što žele, samostalna RS i treći entitet. Sve mirnodopske opcije njima ne odgovaraju, evropske vrijednosti koje bosanske stranke zagovaraju a ne etničke podjele, građansko društvo gdje se ljudi posmatraju kao građani a ne pripadnici naroda. Mir i stanje kakvo jeste smanjuje brojnost onih koji ne vole Bosnu. Ja živim u Bosni, borio sam se u ratu, borit ću se opet ako bude trebalo a borit će se i moj sin ako bude trebalo za 10-ak godina, znam da nije stanje najbolje, znam i osjetim najbolje na svojoj koži i korupciju i kriminal i nesposobnost pojedinih političara i njihovu iskvarenost ali nije baš sve toliko crno koliko se prikazuje na svim temama. ima i dosta pozitivnih stvari (svjedok sam šta je načelnik Memagić uradio od Olova, Efendić od Novog Sarajeva, Rusmir Hrvić od Vispaka i Klasa, Bekto od Goražda...- im dakle dobrih i političara i sposobnih bošnjaka) a ako se desi izdaja oko popisa, izdaja oko predaje Čoviću i formiranja trećeg entiteta, onda pišite o tome a ne sada, kada je to samo naznačeno u izjavama pojedinaca koji se i ne pitaju sami kod donošenja odluka. Ukoliko se desi nekim slučajem, premda sumnjam da će se to desiti brzo oružani sukob, nadam se da će ovaj put biti više onih koji će sa zapada dolaziti ovamo da pomognu u borbi nego onih koji će odavde ići prema zapadu.
Vidjas dostu dragi, tvoj komentar je upravo iznjedrio i potvrdio ono sto mnoge skaklji a sto tebi smeta kao neki negativizam. Poenta je u tome da bosnjaci nemaju svijesti ni u kakvoj oblasti da je na zadovoljavajucem nivou: niti vjerske niti nacionalne niti bilo kakve druge svijesti sem one za "kosmopolitizam" ili "demokratsko-gradjansko poimanje svijeta i zbivanja oko sebe. Kada stvar vec bude - onda dzabe kukas, koja fajda onda? Ili drugim rijecima docarano - neko bulji covjeku u zenu - i sta da radi? da mu procera nos pozadi glave odmah ili cekati prvo dok je povali? Kada postoji svijest o onome sto ti je sveto i bitno, tu postoji i osjetljivost da se osujeti i sama nakana nekoga da ti na bilo koji nacin pokusava ugroziti te svetinje. nazalost to je kod bosnjaka u zadnjih 100 godina srozalo se sa 100% na nekih mozda 5% i svelo se na pomenute stvari i jos mozda dodatno receno na vlastiti dzep. i zbog toga su nam predstavnici kakvi jesu - bez stava, bez pravca, bez programa , bez vjerske i nacionalne okosnice koja bi im odredila djelovanje i misljenje, jer je i sam narod takav i ne strepe ni od kakvog sankcionisanja od njega...hamza je napisao/la:Svakako da ima pozitvnih stvari ali nase medije uopste ne isticu te stvari a niti hvale te stvari koje su pozitivne. U tome je problem. Sto se tice neke radikalne politike o tome uopste nije rijec, nego je rijec o trzvenosti i zajednickom nastupu bosnjaka. Vrijeme je da se izmedjuse dogovaramo i stavimo granice ispod kojih nema popustanja. Reis napravi sastanak za bosnjackim politicarima a sdp, suljagic i pederska stranka "nasa stranka" odmah pljuju i negoduju sto se sastaju. Bosnjaci se trebaju osloboditi i nemaju razloga da se za nesto izvinjavaju, a ove ovakve murtede treba jasno i glasno osuditi. A rat nikome ne pogoduje a najmanje Bosnjaci pozivaju i sanjaju o tome, jer su prezivijeli vise genocida. Cilj treba da bude, da se u miru umijemo boriti za svoja prava, a ne da budemo ko ovce umjesto ko pcele! Da budemo u miru zlatni ljiljani, kako kaze rahmetli general Izet Nanic i poslije rata je rat, jer se borimo da budemo u svemu najbolji. A i da nam i okolina bude u dobrome. To je jasna naredba i od Allaha "pozivaj na dobro i odvracaj od zla".emir je napisao/la:pratim ovaj forum nekoliko godina, ponekad nešto i napišem i uglavnom među ljudima koje poznajem i za koje znam da su bosanske patriote promovišem i pozivam da čitaju i komentarišu. Nevezano je za temu ovo što ću napisati ali evo noćas nakon čitanja vijesti sa nekoliko tema sam shvatio da se u posljednje vrijeme sve svodi na poznatu matricu iz susjednih zemalja gdje se kritikuju i ruše svi autoriteti kod bošnjaka i bosanaca. Negativno se piše o Fahri, Bakiru, Komšiću, Nikšiću, Salkiću, Suljagiću, Mehmedoviću, SDA, SDP. DF, SBB... o svim javnim ličnostima, o sviim situacijama, o svim prilikama u Bosni. Govori se o bošnjacima ljigavcima koji će popustiti Dodiku, Čoviću o Bošnjacima iz sarajevskog kantona koji ne rade u interesima bošnjaka, o tome kako će se popustiti za popis i slične stvari. Uglavnom depresivno i crno. Istovremeno se likuje o rezultatima popisa i o činjenici da je konačno nakon toliko godina procenat Bošnjaka iznad 50 % i pored agresije i terora koji se 100 godina provodio, likuje se o broju učenika škola, o promjeni procenta teritorija i kvaliteti na kojoj žive bošnjaci. I to je kao slučajno, kao slučajno se mijenja nacionalna struktura i povećava broj bošnjaka i smanjuje srba i hrvata. Smatra se i zagovara da bošnjaci trebaju početi sa radikalnom politikom, formirati bošnjačku radikalnu stranku i zetegnuti odnose do situacije kada treba početi novi rat i kao mi ćemo u tom ratu pobijediti. Rat i sukobi su glavni spas i jedini put da srbi i hrvati dobiju ono što žele, samostalna RS i treći entitet. Sve mirnodopske opcije njima ne odgovaraju, evropske vrijednosti koje bosanske stranke zagovaraju a ne etničke podjele, građansko društvo gdje se ljudi posmatraju kao građani a ne pripadnici naroda. Mir i stanje kakvo jeste smanjuje brojnost onih koji ne vole Bosnu. Ja živim u Bosni, borio sam se u ratu, borit ću se opet ako bude trebalo a borit će se i moj sin ako bude trebalo za 10-ak godina, znam da nije stanje najbolje, znam i osjetim najbolje na svojoj koži i korupciju i kriminal i nesposobnost pojedinih političara i njihovu iskvarenost ali nije baš sve toliko crno koliko se prikazuje na svim temama. ima i dosta pozitivnih stvari (svjedok sam šta je načelnik Memagić uradio od Olova, Efendić od Novog Sarajeva, Rusmir Hrvić od Vispaka i Klasa, Bekto od Goražda...- im dakle dobrih i političara i sposobnih bošnjaka) a ako se desi izdaja oko popisa, izdaja oko predaje Čoviću i formiranja trećeg entiteta, onda pišite o tome a ne sada, kada je to samo naznačeno u izjavama pojedinaca koji se i ne pitaju sami kod donošenja odluka. Ukoliko se desi nekim slučajem, premda sumnjam da će se to desiti brzo oružani sukob, nadam se da će ovaj put biti više onih koji će sa zapada dolaziti ovamo da pomognu u borbi nego onih koji će odavde ići prema zapadu.
Izdajom Sutorine svi ti veliki lideri su jasno dokazali da su govna izdajnicka i da ih nismo dovoljno kritikovali.emir je napisao/la:pratim ovaj forum nekoliko godina, ponekad nešto i napišem i uglavnom među ljudima koje poznajem i za koje znam da su bosanske patriote promovišem i pozivam da čitaju i komentarišu. Nevezano je za temu ovo što ću napisati ali evo noćas nakon čitanja vijesti sa nekoliko tema sam shvatio da se u posljednje vrijeme sve svodi na poznatu matricu iz susjednih zemalja gdje se kritikuju i ruše svi autoriteti kod bošnjaka i bosanaca. Negativno se piše o Fahri, Bakiru, Komšiću, Nikšiću, Salkiću, Suljagiću, Mehmedoviću, SDA, SDP. DF, SBB... o svim javnim ličnostima, o sviim situacijama, o svim prilikama u Bosni. Govori se o bošnjacima ljigavcima koji će popustiti Dodiku, Čoviću o Bošnjacima iz sarajevskog kantona koji ne rade u interesima bošnjaka, o tome kako će se popustiti za popis i slične stvari. Uglavnom depresivno i crno.
"Nama ne treba mir, nama treba pravda i sloboda!" - komandant Zaim: https://www.youtube.com/watch?v=HmXSPiwyMAIemir je napisao/la:Smatra se i zagovara da bošnjaci trebaju početi sa radikalnom politikom, formirati bošnjačku radikalnu stranku i zetegnuti odnose do situacije kada treba početi novi rat i kao mi ćemo u tom ratu pobijediti. Rat i sukobi su glavni spas i jedini put da srbi i hrvati dobiju ono što žele, samostalna RS i treći entitet. Sve mirnodopske opcije njima ne odgovaraju, evropske vrijednosti koje bosanske stranke zagovaraju a ne etničke podjele, građansko društvo gdje se ljudi posmatraju kao građani a ne pripadnici naroda. Mir i stanje kakvo jeste smanjuje brojnost onih koji ne vole Bosnu.
Mir je spasio RS. Srpskohrvatski cilj je sada mirno razgranicenje kroz vjecnu razgradnju drzave. A te "bosanske stranke" im aktivno pomazu kroz propagiranje antidemokratskog principa da Bosnjacka vecina ne treba majorizirati nebosnjacku manjinu. Zato je potrebna radikalizacija u proevropskom smislu kako bi osnovni demokratski princip jedan covjek = jedan glas postao svetinja Bosnjacima. Kao sto je vec stotinama godina kod svih slobodnih naroda.
[quote="Abidaga"]Zato je potrebna radikalizacija u proevropskom smislu kako bi osnovni demokratski princip jedan covjek = jedan glas postao svetinja Bosnjacima. Kao sto je vec stotinama godina kod svih slobodnih naroda.[/quote]
U demokratskom društvu imaš ljudska prava i imaš pravo glasa. Ako tvoje pravo da glasaš ne može da ti zaštiti druga prava, onda uvijek imaš ona osnovna ljudska prava koja su zaštićena kroz ustav. U Bosni to je sve naopako. Oni koji se pozivaju na nepostojeće pravo da ne budu majorizirani otvoreno krše ljudska prava Bošnjaka. Sva njihova ljudska prava su zaštićena, dok ih prava Bošnjaka uopče ne zanimaju. Oni čak i propagiraju priču da je kršenje prava Bošnjaka nekakav kozmopolitizam i multikultura. Nešto čime bi se Bošnjaci trebali ponositi. Njih ne zanimaju ljudska prava, njih samo zanima mogučnost da dođu na vlast. Da ih to zanima, oni bi popravili stanje Bošnjaka tamo gdje već imaju 100% vlast.
U demokratskom društvu imaš ljudska prava i imaš pravo glasa. Ako tvoje pravo da glasaš ne može da ti zaštiti druga prava, onda uvijek imaš ona osnovna ljudska prava koja su zaštićena kroz ustav. U Bosni to je sve naopako. Oni koji se pozivaju na nepostojeće pravo da ne budu majorizirani otvoreno krše ljudska prava Bošnjaka. Sva njihova ljudska prava su zaštićena, dok ih prava Bošnjaka uopče ne zanimaju. Oni čak i propagiraju priču da je kršenje prava Bošnjaka nekakav kozmopolitizam i multikultura. Nešto čime bi se Bošnjaci trebali ponositi. Njih ne zanimaju ljudska prava, njih samo zanima mogučnost da dođu na vlast. Da ih to zanima, oni bi popravili stanje Bošnjaka tamo gdje već imaju 100% vlast.
http://www.youtube.com/watch?v=hguGxrsy ... ure=relmfu - Bosni - Enver Čolaković
vidjas - i tvoj stav je isto potvrda onoga recenog - jer uvazavati principe nekog drugog naroda koji se cak ni sam ne pridrzava tih principa - to je ociti dokaz mentalnog, ideoloskog poraza. Ideologija ili princip demokratije je zasnovan na pravilu da vecina odredjiva ispravno i pogresno. To je princip kojeg su prisvojili evropski narodi, koji su nama din-dusmani vjekovima. A prisvojili su ga zbog toga da bi nasli zamjenu i kakav-takav regulativ za sekularno poimanje svijeta : odvajanje Bozijeg zakona od drustvenih pravila.Bosni je napisao/la:Abidaga je napisao/la:Zato je potrebna radikalizacija u proevropskom smislu kako bi osnovni demokratski princip jedan covjek = jedan glas postao svetinja Bosnjacima. Kao sto je vec stotinama godina kod svih slobodnih naroda.![]()
Taj citav zapad bunca o kojekakvim ljudskim pravima i demokratiji, vecinskom glasanju itd. kao mentalni narkotik narodima koje porobljavaju ali takodje i vlastitim stanovnistvima. Dovoljno je dokaza da je pravo vecine potisnuto u stranu dje god to njima zatreba i dje god se pravom vecine dovode u pitanje njihovi ekonomski ili nacionalni interesi, ne uvazavaju ga ni kod svojih naroda a kamoli kod drugih. Sto se specijalno balkana tice: ovu su cinjenicu svi shvatili i svi se pretvaraju i koriste trenutne tokove svjetskog politickog trenda za onu njihovu najbitniju vodilju koja glasi "nacionalna korist" , s tim da na balkanu to nacionalno mozemo komotno poistovjetiti i sa vjerskom koristi. SVI - sem bosnjaka, koji kao sto su se kleli u titovo bratstvo i jedinstvo, JNA, Jugoslaviju - tako su danas prigvatili beskriticno pricu o kojekakvoj demokratiji, ljudskim pravima itd.
A trebalo bi i obcnom srednjoskolcu da strsi u oci problem demokratije koje je oliceno u davanju prednosti vecini nad svrsishodnosti. Mozda bi to bio bar malo manji problem da je vecina ljudi orijentisana ka racionalnom shvatanju svog bivstvovanja. No demokratija je vezana za konzumiranje, za ceif, za marketing, za prodaju, za individualizam. A onde dje je ceif i provod vodilja, tu je manipulisanju kroz medije sirom otvoren put. I tako ces vidjati da se pederizam npr. forsira upravo na ovoj poluzi: Ne postoji na pocetku vecina da tu besmislenost ocjeni normalnim. Ali postoji zato ono "nisam za to, ali svako ima pravo da kaze svoje, neka radi ko sta hoce...itd." , dok se vremenom ne stvori tolerancija koja se bazira tamo na nekoj vecini, koja je skrenula.
E pa nije tako - sve da 100% naroda bude saglasno na toj besmislenost, ona s tim u realnosti ne postaje ispravna. Postaje samo ispravna u mastanju ove grupe, jer su progutali pricu o demokratiji, vecinskom glasanju itd.
A kako sa pederizmom - tako ti je sa ama bas svim drugim pitanjima, pogotovo onim drustvenim, tj. pitanjima kolektiva. Realnost je da smo mi u ratu i sa srbima i sa hrvatima, cas oruzanom, cas u hladnom - i onaj ko nije shvatio ove cinjenice postaje opasnost po sebe i po svoje dijete da mu ponovo ne bude zaklano ili cerkica, zena i mati silovane. Sve ostalo je prica za budale.
Bosnjacima kao evropskom narodu Bog je dao demokratiju kao sredstvo za pravednu borbu protiv din dusmana. Nije nam dao naftu i povoljno okruzenje za neke druge metode. Demokratizacija BiH je nacionalni interes Bosnjaka bas zato sto nam garantuje provodjenje volje Bosnjackog naroda protiv volje 7 miliona Srba i 4 miliona Hrvata.abeveg je napisao/la:vidjas - i tvoj stav je isto potvrda onoga recenog - jer uvazavati principe nekog drugog naroda koji se cak ni sam ne pridrzava tih principa - to je ociti dokaz mentalnog, ideoloskog poraza. Ideologija ili princip demokratije je zasnovan na pravilu da vecina odredjiva ispravno i pogresno. To je princip kojeg su prisvojili evropski narodi, koji su nama din-dusmani vjekovima. A prisvojili su ga zbog toga da bi nasli zamjenu i kakav-takav regulativ za sekularno poimanje svijeta : odvajanje Bozijeg zakona od drustvenih pravila.Bosni je napisao/la:Abidaga je napisao/la:Zato je potrebna radikalizacija u proevropskom smislu kako bi osnovni demokratski princip jedan covjek = jedan glas postao svetinja Bosnjacima. Kao sto je vec stotinama godina kod svih slobodnih naroda.![]()
@Abidaga imas kroz demokratiju izabrane prestavnike Bosnjaka. A to su ti Bakir, SDA i ostala gamad, znaci oni zastupaju vecinu Bosnjaka jer su izabrani za to. Da li je ispravno ovo sta oni rade? ti si napisao gore za Sutorinu, po Tom demokratskom pravilu oni su vecina Bosnjaka, sta na kraju i jeste tako. vecinu ne zanima ni Sutorina ni dosta toga. Sam sebi odgovori da li politicka elita onda u pravu kako radi.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Allah je taj koji odredjuje sta je ispravno i sta ne a ne demokratski princip vecine. Pa kada ti Allah npr. kaze da ne uzimas za zastitnike jevreje i krscane a mi ne poslusamo pa se uzdamo u UN - i nakon toga opet buncamo o demokratiji i ljudskim pravima, onda ne treba da se cudimo ako dozivimo sudbinu spanije i da budemo istrebljeni, jer ovo nije prostor za naivne ovce. To mozda ima jos u Gronladnu, ali cak ni tamo si ne mozes dozvoliti takav stupanj naivnosti i filozofiranja u prazno bez posljedica po sebe i svoj narod.
Buncaju ljudi o demokratiji i kazu da su muslimani pa se pitam sta im ide kroz glavu kada procitaju ajet u kojem je opisana demokratija:
”Ako bi se ti pokoravao većini onih koji žive na Zemlji; oni bi te od Allahova puta odvratili; oni se samo za pretpostavkama povode i oni samo neistinu govore” (Časni Kur`an, Sura Al-An`am, ajet 116)
"a Mi smo znali da se većina njih zavjeta neće držati, i znali smo da će većinom, doista, grješnici biti." 7:102
…ali većina ljudi ne zahvaljuje
”El- Baqara: 243
”...ali većina ljudi ne zna."
Al-Araf; 187”...
ali većina ljudi neće da vjeruje.
”Hud; 17“
…ali većina ljudi ne zna.
”Jusuf: 21
”...ali većina ljudi nije zahvalna.”
Jusuf; 38
“… ali većina ljudi ne zna.”
Jusuf: 40
Jusuf: 68
”...ali većina ljudi neće da vjeruje.”
Ar-Ra'd; 1“
…ali većina ljudi neće nikako da vjeruje.
”El- Isra`:89
Buncaju ljudi o demokratiji i kazu da su muslimani pa se pitam sta im ide kroz glavu kada procitaju ajet u kojem je opisana demokratija:
”Ako bi se ti pokoravao većini onih koji žive na Zemlji; oni bi te od Allahova puta odvratili; oni se samo za pretpostavkama povode i oni samo neistinu govore” (Časni Kur`an, Sura Al-An`am, ajet 116)
"a Mi smo znali da se većina njih zavjeta neće držati, i znali smo da će većinom, doista, grješnici biti." 7:102
…ali većina ljudi ne zahvaljuje
”El- Baqara: 243
”...ali većina ljudi ne zna."
Al-Araf; 187”...
ali većina ljudi neće da vjeruje.
”Hud; 17“
…ali većina ljudi ne zna.
”Jusuf: 21
”...ali većina ljudi nije zahvalna.”
Jusuf; 38
Jusuf: 40
Jusuf: 68
”...ali većina ljudi neće da vjeruje.”
Ar-Ra'd; 1“
…ali većina ljudi neće nikako da vjeruje.
”El- Isra`:89
Izdaja Sutorine je bila moguca samo zato sto je silom ukinut demokratski poredak RBiH:ABen je napisao/la:@Abidaga imas kroz demokratiju izabrane prestavnike Bosnjaka. A to su ti Bakir, SDA i ostala gamad, znaci oni zastupaju vecinu Bosnjaka jer su izabrani za to. Da li je ispravno ovo sta oni rade? ti si napisao gore za Sutorinu, po Tom demokratskom pravilu oni su vecina Bosnjaka, sta na kraju i jeste tako. vecinu ne zanima ni Sutorina ni dosta toga. Sam sebi odgovori da li politicka elita onda u pravu kako radi.
Član 155. Ustava R BiH: "Niko nema pravo da prizna ili potpiše kapitulaciju, niti da prihvati ili prizna okupaciju Republike Bosne i Hercegovine ili pojedinog njenog dijela. Niko nema pravo da spriječi građane Republike Bosne i Hercegovine da se bore protiv neprijatelja koji je napao Republiku. Takvi akti su protuustavni i kažnjavaju se kao izdaja Republike. Izdaja Republike je najteži zločin prema narodu i kažnjava se kao teško krivično djelo."
I ko je glavni krivac za to? Hoces demokratijom vratiti Sutorinu i okpurani dio Bosne? Sta se ikad demokratijom vratilo okupirano. Mi gubimo samo dijlove Bosne a nista nevracmo. Za koliko Bosnjaka je Sandzak jos Bosna i vidi taj dio kao okupirani dio Bosne. Umijesto da se svaki dan ponavlja i da se dijeca uce u skolama uce tome sta je sve Bosna. Kod nas se suti i gleda da se Milan i Zoran ne uvrijdi, tim sto se njihovo postuje i dize a po svome se pljuje.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Bas tako! Prvo kroz demokratizaciju drzave osloboditi Bosnjake u Dejtonskoj BiH a onda sve ostale privremeno okupirane teritorije Bosne. Ako Bog da.ABen je napisao/la:Hoces demokratijom vratiti Sutorinu i okpurani dio Bosne?
Abidaga - ima jedna arapska poslovica koja glasi ovako:Abidaga je napisao/la:Bas tako! Prvo kroz demokratizaciju drzave osloboditi Bosnjake u Dejtonskoj BiH a onda sve ostale privremeno okupirane teritorije Bosne. Ako Bog da.ABen je napisao/la:Hoces demokratijom vratiti Sutorinu i okpurani dio Bosne?
"Sta se silom otme - samo se silom vraca"
Nikada ti neces vratiti demokratijom istocnu hercegovinu, pometeni prostor zapadnog dijela Novopazarskog Sandzaka od Priboja do Sjenice, Podrinje poklano, Knin, Sjevernu Dalmaciju, Ravni i Gorski Kotar, Liku, Kordun itd itd itd. Cinjenica je da se mi u valovima cistimo na Balkanu - kad se stvore cinjenice onda pisi kukom po ledu i ulazi zalbe kako nije bilo fer ovo, ono, kako nije "demokratski" itd. . Demokratija kao ni jugoslovensko bratstvo i jedinstvo nikada nece biti izvor nadahnuca koji ce dovesti narod u saff tako da svako malo dijete zna sta mu je pravac, ko mu je dusman i kako se boriti za svoje ciljeve. To su besmislene price i stvarno ne mogu da shvatim kako to moze nekom biti vodilja.
Pa zasto mislite zasto opozicija u turskoj napada Erdogana? Zato sto su svjesni da je njegova prica o demokratiji svrsishodna, nista drugo. A oni gaze ta ista demokratska nacela dje god stignu - samo ako im je za korist. I to se u evropi cak javno pricalo nakon egipta, Mursi-a itd. - ne vaze demokratska pravila ukoliko je ugrozen demokratski poredak. To je sistem licemjera za licemjere, nista drugo.
I dok narod trosi energiju oko propalih ideologija koje sluze kao bonboni-uspavaci za naivce izgubljene u vremenu i prostoru nas cinjenicno nestaje sa prostora Balkana. Iste ove stvari su se desavale 1992 - poznata prica "nije ovo nas rat". Onda nakon rata poznata prica "Znali smo da moze biti rata ali nismo racunali na onakav genocid" . Zao mi je reci - ali ovo su price ljudi koji blage veze nemaju o tokovima oko sebe. Ali isto tako moram i dodati to, da je kojim slucajem neko 1992 porucivao Bosnjacima da se spremaju sto bolje za moguci rat - isti ti Bosnjaci bi ga prvog obisili na sred Bascarsije. Ko ne vjeruje neka se sjeti price Nasera Orica da su glavni problem na pocetku bili Bosnjaci koji su predbacivali onima koji su se pokusali kako tako spremiti za oruzani sukob da su radikali. Ti isti su nakon prvog zauzimanja Srebrenice kao prvi poklani - pronadjite snimak na youtube. Ili sjetite se slike naivnih budala koji masu bajracima SFRJ po Sarajevu i pozivaju se na JNA pa im ta JNA sasula rafale po njima s cim je poceo rat.
Porucujem svakom da nadje kompletan sledeci snimak i da DOBRO DOBRO DOBRO poslusa neke podatke, npr. o Beogradu, nazalost samo odlomak sam naso: Evlija Celebija, nas osmanski putopisac pise o Beogradu 1660 godine - Od 98000 stanovnika 21000 nisu muslimani!!! 217 dzamija!!! Potrazite koliko muslimana i koliko dzamija ima danas. Pogledajte isjecak:
https://www.youtube.com/watch?v=LmSTIaQFOuQ
I svako onaj ko ovo ne shvati direktno radi protiv ovoga moga naroda.
Ima jedna istinita prica iz 2 svjetskog rata:
Tu noc Huska Miljkovic zaspe malo teze.Znajuci da ce ga sutra napasti odred cetnika iz:Zborista,Crvarevca,Stabandze,Gradine,Bosanske Bojne,Bukovlja i ostalih tada ''pravoslavnih '' sela.Za vrijeme Huske Miljkovica.Jedino je mrtav Musliman mogao da prenoci u Stabandzi.Ziv?Sigurno ne
Odjednom on se dize i kaze.Znas sta.Umjesto da ja cekam kad ce oni napasti.Ja cu njih napasti i pomesti ih s lica mjesta.Rece onda Aletu.Ale Sabic
Vidis,ti kako nestaju Muslimani iz Pljevalja,oko Bukovice,Gorazda,Visegrada.Huskina glava moze da ide.Ali,boze.Kakav cu ja ispasti u ocima mog naroda,ako mi narod pobiju,ako ne bude vise Muslimana.Sta cu onda?Gdje cu onda?Ko ce me se sjecati
Ko?
Stabandza je jos prije rata imala Muslimansku vecinu i dzamiju.Muslimani su lagano dolazili tamo gdje ih nije bilo.Vidi pod Gradinu.Ova najnovija izmisljotina o ''vehabijama'' je prica notornih budala iz Sarajeva koji bi zeljeli posto-poto da prosipaju multi-kulti ''pricu''.Ta prica ne postoji
Isto to je uradio Atif Dudakovic oko Bihaca.Satrao im je sjeme i pleme oko Bihaca.Sta je Srpsko gore?Haman pa nista danas.Samo silom mozes vrati uzeto.Hoce li ti cetnik reci i kazati
E,aferim.Napravio sam Tomasicu,Keraterm i Manjacu.Evo vama ''Muslimanima'' Prijedor nazad.Ta politika se ocituje najbolje oko popisa,gdje cetnici koce rezultate popisa,i vjeruj mi na rijec,ali.Oni su prije popisa potpisali jedno,da ce se drzati potpisanog.A sad pricaju drugo
Demokratija nije za Muslimane.Ti si naivan ako ne mislis
Sudan se podijelio na Sudan i Juzni Sudan
Krscani su prije formirali drzavu Bijafra u Nigeriji gdje su brutalno pregazeni i ponizeni.Danas ti krscani vladaju Nigerijom..Otud i ona komedija od Boko Harama
Somaliju su podijelili tako sto su 1/3 +Somalije dali Keniji i Etiopiji.Tako je Etiopija i Kenija.Krscanske drzave.Dobila ogroman prostor i dan-danas naseljen 100% Muslimanima.To je cirka 400 000 km2 Somalijskog etnickog prostora.Somaliji je pripalo nekih bijednih 600 000 km2 .Pa,pogledaj kako su kolonizatori gledali da samo ukidaju Muslimane.I da ih sto vise ponizavaju
Od Somalije do Bosne.Jel ti mislis da ce se ustav promjeniti.Mirnim putem.Zivis u oblacima i tvoj unuk nece dozivjeti nista vise ili bolje od onog sto mi imamo
Nesposobne politicare koji ponizavaju nasu kulturu i historiju,dajuci ustashama i cetnicima sve
Jedina drzava na svijetu gdje cetnici i ustashe drze 3/4 vlasti.Dok su Bosnjaci preko 50% stanovnistva
To je apsurdistan i to nevjerovatan.A,sta ti mislis
Da ce u ovakvoj atmosferi.Nesto raditi za nas
Pogledaj Hrvatske kako su ocistili drzavu.Mozda sto su unistili pravoslavlje,jer im je Europa i Njemacka dala svijetlo.A sto mislis da je tako.Pa,sto je Hrvatska katolicka drzava i sto je bio interes Europske unije da uniste Srbe u Hrvatskoj
Kao sto im je interes da par ljigavaca predstavlja Bosnjake danas,i da lagano godinama.Isluzeni trecerazredni kreteni tipa Pinzko.Dolaze u Bosnu i kupe velike pare.Dok obican narod ceprka po kantama za smece.Drzava za covjeka,ali kojeg?
Tu noc Huska Miljkovic zaspe malo teze.Znajuci da ce ga sutra napasti odred cetnika iz:Zborista,Crvarevca,Stabandze,Gradine,Bosanske Bojne,Bukovlja i ostalih tada ''pravoslavnih '' sela.Za vrijeme Huske Miljkovica.Jedino je mrtav Musliman mogao da prenoci u Stabandzi.Ziv?Sigurno ne
Odjednom on se dize i kaze.Znas sta.Umjesto da ja cekam kad ce oni napasti.Ja cu njih napasti i pomesti ih s lica mjesta.Rece onda Aletu.Ale Sabic
Vidis,ti kako nestaju Muslimani iz Pljevalja,oko Bukovice,Gorazda,Visegrada.Huskina glava moze da ide.Ali,boze.Kakav cu ja ispasti u ocima mog naroda,ako mi narod pobiju,ako ne bude vise Muslimana.Sta cu onda?Gdje cu onda?Ko ce me se sjecati
Ko?
Stabandza je jos prije rata imala Muslimansku vecinu i dzamiju.Muslimani su lagano dolazili tamo gdje ih nije bilo.Vidi pod Gradinu.Ova najnovija izmisljotina o ''vehabijama'' je prica notornih budala iz Sarajeva koji bi zeljeli posto-poto da prosipaju multi-kulti ''pricu''.Ta prica ne postoji
Isto to je uradio Atif Dudakovic oko Bihaca.Satrao im je sjeme i pleme oko Bihaca.Sta je Srpsko gore?Haman pa nista danas.Samo silom mozes vrati uzeto.Hoce li ti cetnik reci i kazati
E,aferim.Napravio sam Tomasicu,Keraterm i Manjacu.Evo vama ''Muslimanima'' Prijedor nazad.Ta politika se ocituje najbolje oko popisa,gdje cetnici koce rezultate popisa,i vjeruj mi na rijec,ali.Oni su prije popisa potpisali jedno,da ce se drzati potpisanog.A sad pricaju drugo
Demokratija nije za Muslimane.Ti si naivan ako ne mislis
Sudan se podijelio na Sudan i Juzni Sudan
Krscani su prije formirali drzavu Bijafra u Nigeriji gdje su brutalno pregazeni i ponizeni.Danas ti krscani vladaju Nigerijom..Otud i ona komedija od Boko Harama
Somaliju su podijelili tako sto su 1/3 +Somalije dali Keniji i Etiopiji.Tako je Etiopija i Kenija.Krscanske drzave.Dobila ogroman prostor i dan-danas naseljen 100% Muslimanima.To je cirka 400 000 km2 Somalijskog etnickog prostora.Somaliji je pripalo nekih bijednih 600 000 km2 .Pa,pogledaj kako su kolonizatori gledali da samo ukidaju Muslimane.I da ih sto vise ponizavaju
Od Somalije do Bosne.Jel ti mislis da ce se ustav promjeniti.Mirnim putem.Zivis u oblacima i tvoj unuk nece dozivjeti nista vise ili bolje od onog sto mi imamo
Nesposobne politicare koji ponizavaju nasu kulturu i historiju,dajuci ustashama i cetnicima sve
Jedina drzava na svijetu gdje cetnici i ustashe drze 3/4 vlasti.Dok su Bosnjaci preko 50% stanovnistva
To je apsurdistan i to nevjerovatan.A,sta ti mislis
Da ce u ovakvoj atmosferi.Nesto raditi za nas
Pogledaj Hrvatske kako su ocistili drzavu.Mozda sto su unistili pravoslavlje,jer im je Europa i Njemacka dala svijetlo.A sto mislis da je tako.Pa,sto je Hrvatska katolicka drzava i sto je bio interes Europske unije da uniste Srbe u Hrvatskoj
Kao sto im je interes da par ljigavaca predstavlja Bosnjake danas,i da lagano godinama.Isluzeni trecerazredni kreteni tipa Pinzko.Dolaze u Bosnu i kupe velike pare.Dok obican narod ceprka po kantama za smece.Drzava za covjeka,ali kojeg?
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Jedan jako dobar prilog vezano za temu , za politicko jedinstvo, za opstanak:
https://www.youtube.com/watch?v=A_EtfXVGaEM
https://www.youtube.com/watch?v=A_EtfXVGaEM
Kao prvo demokratija i mir je jedini način da mi biološki opstanemo na ovom prostoru, trenutno. Sve provokacije i ponašanje Dodika ukazuju na to. Mi nemamo nikakve šanse u ovim okolnostima da pobjedimo u ratu koji bi nam bio nametnut. Ti koji pišeš o pripremama za rat nemaš pojma šta se dešavalo 1991 u Bosni i na koji način i kako smo se naoružavali. A da ne pominjem 1992 godinu. Čak mislim da nisi neinformisan nego zlonamjeran i možda čak i svjesno pišeš ove gluposti. Poruke koje su dolazile iz Hrvatske recimo Jastreba 1991 godine su se i te kako primale kod bosanaca a očekivati od tadašnje vlasti kada smo bili u sastavu SFRJ da poziva javno narod na naoružavanje bi bio najstrože sankcionisan, Alija jeste javno govorio da rata neće biti a svi mi znamo kako se govorilo i kako smo se pripremali za rat koji je bio neminovan. Većini onih koji su upozoravali 1992 godine da se spremaju za rat možeš proučiti fatihu na Vratniku, ako si Bošnjak, a ima ih dosta i u gradu. Ja se ponosim što sam se borio od 92-95 i bio pripadnik jedine vojske koja nije činila masovne zločine i koja se još u ratu obračunavala sa onim koji su radili zločine u svojim redovima. ponosan sam da moja vojska nije rušila tuđe bogomolje, ubijala zarobljenike, civile. U mom gradu svi srbi i hrvati koji su ostali zadržali su i imovinu i radna mjesta i mi trebamo da se ponosimo tim stvarima. Da smo radili suprotno sigurno nas danas ne bilo ni na ovo malo prostora na kom smo sada. A sad o demokratiji i drugom načinu borbe. Zar nemamo nakon 20 godina rata, većinu i načelnika općina Novi Travnik, Vitez, Jajce, Busovača, Vareš. O ovim mjestima smo mogli samo sanjati 1993 godine.Za 20 godina taj procenat će se samo povećavati. Pisati negativno i povraćati na sve bošnjačke lidere, od čega je ova rasprava i krenula, samo slabi aktivnosti na terenu koje trebamo poduzimati. Jedna od njih je recimo organizovana kupovina zemlje koja se prodaje. Zar ne bi dijaspora i na taj način pomogla zemlju kojoj želi dobro. Kukati za Beogradom u kome je nekada za vrijeme turske uprave bilo dosta muslimanaabeveg je napisao/la:Abidaga - ima jedna arapska poslovica koja glasi ovako:Abidaga je napisao/la:Bas tako! Prvo kroz demokratizaciju drzave osloboditi Bosnjake u Dejtonskoj BiH a onda sve ostale privremeno okupirane teritorije Bosne. Ako Bog da.ABen je napisao/la:Hoces demokratijom vratiti Sutorinu i okpurani dio Bosne?
"Sta se silom otme - samo se silom vraca"
Nikada ti neces vratiti demokratijom istocnu hercegovinu, pometeni prostor zapadnog dijela Novopazarskog Sandzaka od Priboja do Sjenice, Podrinje poklano, Knin, Sjevernu Dalmaciju, Ravni i Gorski Kotar, Liku, Kordun itd itd itd. ................ Ali isto tako moram i dodati to, da je kojim slucajem neko 1992 porucivao Bosnjacima da se spremaju sto bolje za moguci rat - isti ti Bosnjaci bi ga prvog obisili na sred Bascarsije
I svako onaj ko ovo ne shvati direktno radi protiv ovoga moga naroda.
ili za Sutorinom koju su komunisti poklonili Crnoj Gori je gubljenje vremena ali nije trenutno rješavati ono što još nismo izgubili
Pa,gledajuci 1992 godinu kad su svi releji bili pod kontrolom Cetnika,kad je postojao embargo na oruzje,kad je Sarajevo bilo podijeljeno.Novi rat bi trajao 7 dana.Mozda i 10 tak.Bez uplitanja direktnog Srbije.Cetnici u zapadnoj Bosni bi se drzali tolik
A za ostalo.Nemas ovo,i nemas ono.Dodik i prije njega vec 20 godina privikava narod na eventualni referendum.Taj ce se referendum i desiti.Mozda ne za 2 ili za 5 godine,ali kad narodu dosadi i kaze.Rata nece biti,mirno spavajte,ne mozemo ovako i onako.Onda je lijepo kulturno podjeliti Bosnu na Sarajevski Pasaluk veci.I to je to
A to ce se i desiti.Pogledaj sta je medjunarodna zajednica uradila prije 10 godina kad je neko htio da spomene rijec R a ne referendum.A sta danas rade.Danas ne rade nista,dok su prije 10 godina skakali,davali otkaze i jos druge stvari.Pinzko nece smjeniti Cvijanovicku to i cetnikusa zna.KOMSICev je obican parazit.Tako i to mozes bataliti
A za ostalo.Nemas ovo,i nemas ono.Dodik i prije njega vec 20 godina privikava narod na eventualni referendum.Taj ce se referendum i desiti.Mozda ne za 2 ili za 5 godine,ali kad narodu dosadi i kaze.Rata nece biti,mirno spavajte,ne mozemo ovako i onako.Onda je lijepo kulturno podjeliti Bosnu na Sarajevski Pasaluk veci.I to je to
A to ce se i desiti.Pogledaj sta je medjunarodna zajednica uradila prije 10 godina kad je neko htio da spomene rijec R a ne referendum.A sta danas rade.Danas ne rade nista,dok su prije 10 godina skakali,davali otkaze i jos druge stvari.Pinzko nece smjeniti Cvijanovicku to i cetnikusa zna.KOMSICev je obican parazit.Tako i to mozes bataliti

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
eto vidjas moj emire, ja upravo tebe smatram zlonamjernim, jer odvracati nekoga da upozorava narod na opasnost koja mu prijeti i da se sto bolje moguce pripremi je i vise nego zlonamjerno, da kazem cak licemjerno. To je ista logika po kojom su nam nametnuli embargo na oruzje i pustili da nas kolju. Kao da smo mi u tom nekom okruzenju dje odlucivamo hoce li biti rata ili ne - rat nismo htjeli ni 92. Tebe i takve ko tebe smatram najvecom opasnosti za moj narod uz cetnike jer si ti i takvi ko ti upravo od onih o kojima je pricao Naser Oric npr. Iste price i isti nebulozni argumenat : ako se uopste pripremas za moguci sukob, to znaci da si terorista , sta li vec u tvojoj glavi kruzi (sudeci po hvalisanju za srbe i hrvate nemeres biti ni otkud drugo do iz Tuzle) .
Ja pozivam sve Bosnjake da se odricu ovakvih ljudi i da ih sankcionisu kao izdajnike - jer ovo uistinu nista drugo nije do izdaja - sputavanje i uspavljivanje vlastitoga naroda da ne mari za etsvoju sigurnost i borbenu spremnost - to necete naci ni u kom zdravom drustvu , sem mentalno porazenih osoba. Bosnjaci , cistite redove!
da nadovezem - ovo je cisto sirenje defetizma , kao mi nemamo sanse da dobijemo rat?? pa da nemamo sanse Bosne ne bi ni bilo vec. Ovo je izrugivanje borbi 92-95 , akoe se nemeremo odbraniti, sta je implikacija " --> gledajte da udovoljavate cetnicima da vas ne diraju , vi bosnjaci ste male ovcice i posto nemate sanse predajte se ako bi zapucalo. Po meni je ovo kao iz usta cetnickog ministra za propagandu.
Ja pozivam sve Bosnjake da se odricu ovakvih ljudi i da ih sankcionisu kao izdajnike - jer ovo uistinu nista drugo nije do izdaja - sputavanje i uspavljivanje vlastitoga naroda da ne mari za etsvoju sigurnost i borbenu spremnost - to necete naci ni u kom zdravom drustvu , sem mentalno porazenih osoba. Bosnjaci , cistite redove!
da nadovezem - ovo je cisto sirenje defetizma , kao mi nemamo sanse da dobijemo rat?? pa da nemamo sanse Bosne ne bi ni bilo vec. Ovo je izrugivanje borbi 92-95 , akoe se nemeremo odbraniti, sta je implikacija " --> gledajte da udovoljavate cetnicima da vas ne diraju , vi bosnjaci ste male ovcice i posto nemate sanse predajte se ako bi zapucalo. Po meni je ovo kao iz usta cetnickog ministra za propagandu.
Prije 10 godina.Medjunarodna zajednica bi dijelila otkaze.Esdaun bi otisao i zaprijetio.Makar se je ''nesto'' uradilo
Danas je drugacije.Dodik vec konstantno zadnjih 10 godina radi na rijec REFERENDUM.MZ i ne dobija neku podrsku.Europi nije u interesu jaka Bosna nego da cetnici i ustashe i dalje rasipaju i unistavaju drzavu,dok se Bosnjaci ne isele.A popis je samo jedan od tih planova
Emir je prilicno naivan lik.Ja se sjecam ljudi 1992 koji su pricali.Nase ''komsije'' vamo-tamo.Za rat je potrebno dvoje.I na kraju.Sta bi
Dodik ima svoje zastitare,svoju policiju.Bilo kakva eskalacija sukoba.Bosnjaka nece biti u sumskoj.Eventualno ako povratnici budu imali hrabrosti.Mozes par sela oko Doboja,Zvornika,Teslica i Prijedora pripojiti federaciji.Naoruzani s dugim cijevima.Policija cetniteta kontrolise puteve,pregledava kola.
Bosnjacka politika je dokazala NESPOSOBNOST.Bakir kao i ostala ljigava braca nisu pokazali nista.Ne postoji nikakav nacionalni pokret Bosnjaka.Samo kukanje,ne ide ovo i ono.Dok Dodik zadnjih 10 godina dobija sve vise i vise drzave
Rekao sam.Dodik ce cekati.Jos 2-5 godina.Zadnjih 10 godina stalno se prica o referendumu,krsi se Dayton,i sta Mz radi?Ne radi nista.A sto ne radi,to jedino naivnom Bosnjaku nije jasno
Kad vam se prikazu cetnici.Pola vas ce pobjeci iz Sarajeva i Bosne.I ostaje sad hoce li dijaspora reci.E,ode ja za Bosnu.Ili ce reci.Ko vas jebe..Eto vam vasa pamet
Garantujem ti da ce se po Sarajevu mjenjati ulice.Neke ce dobiti cetnicki prefiks.Sve vise cetnika ce dolaziti u Sarajevo,sto se desava odavno.I na kraju,bez kulture,i bez pameti.Bit ces samo ili mini Muslimanski Lesoto okruzen Srbijom ili Hrvatskom.Ili jos gore
Zivi bili pa vidjeli.Kvotirajte me na ahiretu ako ja ne budem ziv tad.Pa cete skopcati,da politika cetnika je uvijek ista,dok kod nas politika je uvijek sve gora i gora
Danas je drugacije.Dodik vec konstantno zadnjih 10 godina radi na rijec REFERENDUM.MZ i ne dobija neku podrsku.Europi nije u interesu jaka Bosna nego da cetnici i ustashe i dalje rasipaju i unistavaju drzavu,dok se Bosnjaci ne isele.A popis je samo jedan od tih planova
Emir je prilicno naivan lik.Ja se sjecam ljudi 1992 koji su pricali.Nase ''komsije'' vamo-tamo.Za rat je potrebno dvoje.I na kraju.Sta bi
Dodik ima svoje zastitare,svoju policiju.Bilo kakva eskalacija sukoba.Bosnjaka nece biti u sumskoj.Eventualno ako povratnici budu imali hrabrosti.Mozes par sela oko Doboja,Zvornika,Teslica i Prijedora pripojiti federaciji.Naoruzani s dugim cijevima.Policija cetniteta kontrolise puteve,pregledava kola.
Bosnjacka politika je dokazala NESPOSOBNOST.Bakir kao i ostala ljigava braca nisu pokazali nista.Ne postoji nikakav nacionalni pokret Bosnjaka.Samo kukanje,ne ide ovo i ono.Dok Dodik zadnjih 10 godina dobija sve vise i vise drzave
Rekao sam.Dodik ce cekati.Jos 2-5 godina.Zadnjih 10 godina stalno se prica o referendumu,krsi se Dayton,i sta Mz radi?Ne radi nista.A sto ne radi,to jedino naivnom Bosnjaku nije jasno
Kad vam se prikazu cetnici.Pola vas ce pobjeci iz Sarajeva i Bosne.I ostaje sad hoce li dijaspora reci.E,ode ja za Bosnu.Ili ce reci.Ko vas jebe..Eto vam vasa pamet
Garantujem ti da ce se po Sarajevu mjenjati ulice.Neke ce dobiti cetnicki prefiks.Sve vise cetnika ce dolaziti u Sarajevo,sto se desava odavno.I na kraju,bez kulture,i bez pameti.Bit ces samo ili mini Muslimanski Lesoto okruzen Srbijom ili Hrvatskom.Ili jos gore
Zivi bili pa vidjeli.Kvotirajte me na ahiretu ako ja ne budem ziv tad.Pa cete skopcati,da politika cetnika je uvijek ista,dok kod nas politika je uvijek sve gora i gora

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ja stvarno nisam za rat. To je zadnje rijesenje kao i '92. I siguran sam da nema zelje za ratom kod 99% Bosnjaka. Ali se boriti za svoja prava moras, Za prava svih Bosnjaka, nemozes se nijemo gledati iz 30% Bosne na ostlih 70% teritorije gdje su Bosnjaci ugrozeni i gdje se vrse napad na njih.
Sto se tice rata, njega ce biti ako Cetnici i Ustase to odluce kao i '92 i natjeraju Bosnjake da brane goli zivot. Ja se sijecma '92 kad su stariji ljudi koji su prezivjeli 2. svijestki rat i cetnicka klanja. Kad su pricali da ce cetnici nas ponov poklati. Onda su ovi mladji koji su odrasli u Jugi, njima odgovorali. Sta vi znate, nas nesmije niko dirati od svijeta i svijet nece dozvoliti rat i pokolj u sred Evrope. Na kraju smo vidjeli.
Kukanje za Sutorinom? Sutorinu su prije nekoliko mijeseci izgubio bez borbe. I to nemislim na rat, nego pravnu borbu na sudu. Tako cemo sutra izgubiti i 70% danasnje Bosne. I pricati ce nam takvi kao ti kako je to gubljenje vremena. I kukanje za izgubljenim '95 i kako se danas trebamo okrenuti suzivotu u bratstvu i miru na 30% danasnje Bosne.
Sto se tice rata, njega ce biti ako Cetnici i Ustase to odluce kao i '92 i natjeraju Bosnjake da brane goli zivot. Ja se sijecma '92 kad su stariji ljudi koji su prezivjeli 2. svijestki rat i cetnicka klanja. Kad su pricali da ce cetnici nas ponov poklati. Onda su ovi mladji koji su odrasli u Jugi, njima odgovorali. Sta vi znate, nas nesmije niko dirati od svijeta i svijet nece dozvoliti rat i pokolj u sred Evrope. Na kraju smo vidjeli.
Kukanje za Sutorinom? Sutorinu su prije nekoliko mijeseci izgubio bez borbe. I to nemislim na rat, nego pravnu borbu na sudu. Tako cemo sutra izgubiti i 70% danasnje Bosne. I pricati ce nam takvi kao ti kako je to gubljenje vremena. I kukanje za izgubljenim '95 i kako se danas trebamo okrenuti suzivotu u bratstvu i miru na 30% danasnje Bosne.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni