I ovdje situacija nije ista. Ovdje mislim na razne krajeve. Imas odredene krajeve gdje postoji "tradicija iseljavanja". To je bilo najvise vezano za zapadnu Hercegovinu, Krajinu i sjeveroistok. Tako da jedno vuce drugo. Jugoistocna Bosna nije imala tradiciju. Iseljavalo se ka Sarajevu ali je slabo neko isao vani. Sarajevo
Tacno tako ali i najveci optimisti bi bili iz Krajine i rekli bi da je Bosna drzava Bosnjaka i nikog drugog.Da se moze.Citaj forum klixa.Gdje pisu Srbi,cetnici i Bosanci.Ista govna.Onda ti je jasno da mi nemamo nikakvog nacionalnog plana
http://forum.klix.ba/bih-treba-po-hitno ... 28s25.html
Mi danas ne kopcamo da u zadnjih 200 godina.Mi nikad bolje ne stojimo
Haj recimo 1941.Bosnjak si u Bosni.Takozvani Srbi i Hrvati su cinili 70% stanovnistva.Namjenska industrija?Jel bilo mozda opcije da Bosnjak moze napraviti 2 miliona metaka u jednom jedinom danu te 1941 godine?Iz samo jedne fabrike?Koliko je bilo pismenih Bosnjaka tada?I koliko je sada?Poredi to
Mnogi ne kopcaju da udio Bosnjaka je sad presao 50%,kao i Muslimana,da u turizmu mi dominiramo s cirka 90% turista,da je avio saobracaj nas,da preuzimamo zeljeznice,da stanje nije onako kako je Dnevni Avaz rekao kad je pricao o 27% Bosnjaka u Brckom,i mnoge druge stvari
Mi danas imamo okupirane medije,koji svjesno rade na tome da prikazu Bosnu sto manje Bosnjackom da je prikazu kao ''unijom'' tri drzave i meni je rekao jednom.Pa jel se ti bojis takozvanih Srba i Hrvata.Smijesno mi je bilo,i rekao sam vise se bojim zvanicnog Sarajeva nego tamo nekog Hrvata.Svake godine dolaze podatci katolicke crkve,i taj broj je svake godine drasticno sve manji.Da ne pricam o takozvanim Srbima
Koji medij prica o tome?Da je ovaj forum 1/10 Klixa.Imao bih vise,ali kako ja nisam stranacki potrcko.Onda ti je sve jasno
Sto se tice obrazovanja jos tu ima dosta stvari,politicke i nacionalne gluposti koja radi na popustanju.
Natalitet se moze ostvariti ali samo ako imas podrsku drzave
Lik koji zatvara jedinu mesnicu u Srebrenici i onaj koji voza Audija i prica gluposti i dodvorava se Dodiku nisu sazreli u danasnje vrijeme
Umjesto sto kukate kako je lose,kako je ovo ili ono.Probajte da vidite dobre stvari.I nadjite sto vise dobrih stvari.I onda gledajte da popravite lose stvari.Ako se ponasate tako da je sve crnjak da je lose.Onda bolje da podjelimo Bosnu,dadnemo takozvanim Srbima i Hrvatima dio.I kraj price.Mi jos nismo vidjeli jaku nacionalnu svijest,iako ako se gleda stanje od prije 10 godina
Garantujem vam da je popis bio 2003 godine.Da nema sanse da bi mi presli 50%.Kakva je tad bila nacionalna svijet.Ali danas moramo da radimo efektivno vise na necemo.I planiranju