Jack je napisao/la:Andrijevica -6
Minus se smanjuje od -20 zbog prirodnog prirastaja na -6 kad se ukljuci doseljavanje/odseljavanje. Zar je moguce da Andrijevica privlaci vise ljudi nego sto odu? Koji su to ljudi (srbi iz Plava/Gusinja, Rozaja?)
Jack je napisao/la:Pljevlja -283
Znam da ovo nije uglavnom radi Bosnjaka ovdje ali mi se ne svidja na sta to ukazuje za njih ako se uzme u obzir da ne stojimo dobro ovdje i da je ovo kljucna opstina radi spajanje sa BiH.
Jack je napisao/la:Plav -70
Lose, ali ne neocekivano. Nadam se da znacajan pad se snosi na pravoslavce i katolike ovdje.
Jack je napisao/la:Ulcinj +35
Prirodno u minusu ali doseljavanjem u plusu. Znaci da si upravu bio sto se tice doseljavanje Sandzacki Bosnjaka, nadam se rastu Bosnjaka u Donjem Stoju.
Jack je napisao/la:Herceg Novi +19
Mislim da je ovo jedino vecinski srbsko mjesto koje raste. Ovdje je valjda sav njihov trud ulozen, ali slabo se vidi. Kako god, njihov rast ovdje mi se nesvidza, radije bi da sva vecinsko srbska mjesto koja se granice sa BiH da naglo padaju, to bi strateski bilo dobro.
Jack je napisao/la:Podgorica +1775
Nema drugacije, Crna Gora postaje zemlja jednog grada. Na Bosnjacima je da se sacuvaju u Sandzaku dovoljno da izbore nekakvu autonomiju, inace i njih ce odvesti Podgorica ili inostranstvo.
Jack je napisao/la:Kotor -13
Tivat +96
Budva -32
Ne razumijem ove primorske opstine. Ulcinj, Bar, Tivat i Herceg Novi u plusu, Budva i Kotor u minusu. Zasto ovako, ja bi mislio da ce svi rasti jer se ljudi sele tamo, ali ocigledno ne. Budva i Kotor su cak i u prirodnom plusu ali ga ne zadrzavaju, zasto?
Jack je napisao/la:Bijelo Polje -246
Berane -290
Ugh. Isto kao za Pljevlja, nadam sa da mi nismo najodgovorniji za ovo. Ali pad je takav da se moram pitati. Mozda u ovim opstinama nismo u prirodnim minusu ali zbog odseljavanje vjerovatno jesmo. Ako pogledamo na Rozaje tu imamo dokaz da su Bosnjaci Sandzaka jos uvijek u plusu generalno, ali neznam da li se to moze prepisati drugim Bosnjacima Sandzaka.
Treba nam strategija za razvoj Sandzaka, jer su srbi i crnogorci ocigledno digli ruke od njega.
Jack je napisao/la:Bar +338
Iza Podgorice, najveci rast je ovdje. Dobro za nas i nas rast ovdje. Ali se opet pitam zasto u odnos na druge primorske opstine ovdje se vidi takav rast? Da li se Albanci iz Rozaje, Plava, i Malesije isto doseljavaju ovdje i u Ulcinj?
Jack je napisao/la:Niksic -157
Kao sto si rekao Jack, ovo je drugi najveci grad u Crnoj Gori i on je u minusu, sto opet pokazuje da ta drzava ide prema tome da bude Podgorica i ostali. Sve vise i vise ce politicki sukoba biti oko regionalne raspodjele novca u odnosima izmedu Podgorice i ostali gradova. Ali sto se tice pada Niksica, sta tu mozemo ocekivati, da li ce Bosnjaci ovdje rasti? Da li moze neki drugi grad preuzeti mjesto drugog po velicini? Koji?