☑ Pravila foruma i savjeti

Vitalna statistika BiH

Burek
Član

Re: Vitalna statistika BiH

Post Postao/la Burek » 16 maj 2017 01:42

Jack je napisao/la:
Burek je napisao/la:Mozel mit Iko objasnit kako se neko moze smijati sto je FBiH prva tri mijeseca za 1650 u minus i ako mu je RS za isto vrijeme 1990 u minusu. A RS ima 500.000 stanovnika manje a opet ima veci pad.
Ko si ti.?Sta si ti uradio za ovaj sport statistike.Nista.Zapravo ti si niko i nista

Sjedi,suti,i poklopi se.Uci,citaj.Ima mali milion budala na internetu

Ps:Ne postoji ''Rs''.Tako ako nastavis da pises ovako javno to ime,smatrat cu te ubacenim cetnikom ili ustasom
Ti si sigurno odma skonto o kome sam piso i gdje on to pise. Meni ne ide u glavu kako neko mose bit tako uvjeran sam u sebe a da nevidi sta se desava sa Republikom Genocidskom.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 maj 2017 01:48

Sumska je zavrsena prica.Pa oni su razlog podsmijavanja.Turizam ne postoji.Zeljeznicari ono malo sto ih je ostalo su u strajku.Ljubija pred padom.I neko kaze ovdje

Ja sam uvjeren jer sam POGODIO.Sve sto sam rekao.Da nisam i da sam kreten kao neki kvazi demografi.Ja bih sjedio i sutio.Ovo vazi i za tebe da malo citas.Sto ja moram da komentarisem sve.Ispast ce da je Jack ljut.Bankarski sektor pukao.Nikad manje prvacica u Gornjem Podrinju.I ja

''Rs''.Bez navodnih znakova ne ide.To je genocidna tvorevina i nece se pisati ovako.Ja znam da imas Balijski klix forum gdje je to normala,ali sta ocekivati od komunjara.No,ovdje to nece ici
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Mehmed beg Catic
Član

Post Postao/la Mehmed beg Catic » 16 maj 2017 03:10

Ja sam nedavno ovdje spomenuo da ljudi koji napustaju zemlju ne idu samo zato jer nemaju posla, kao sto se to zeli da predstavi, i to je docekano " na noz" , kao ja ne znam o cemu pricam ali da ipak znam o cemu pricam jer nisam jedini koji je to shvatio moze se vidjeti i iz sljedeceg :
I ne bježi se iz zemlje samo zbog nezaposlenosti. Sve više je onih koji prvo daju otkaz, a onda bježi. Eto, nedavno nam je direktor jednog mlina na sjeveru BiH pričao kako je njegovom tehnologu, koji ima platu u visini dvije prosječne, ostalo još nekoliko dana do raskida ugovora. Ode čovjek u Njemačku, a naslijeđeno imanje sa kućom dao je na doboš i prodaće ga u bescijenje.

Evo, pišu mediji da je iz uspješne kompanije ZAH iz Bosanske Krupe prošle godine nekoliko radnika otišlo u Evropsku uniju. I iz bihaćkog preduzeća „Č. J.“, kažu mediji, isto odlaze ljudi. Nedavno mi rođak reče da je njegov prijatelj napustio dobro uhljebljenje u jednoj državnoj instituciji i otišao preko granice.
http://balkans.aljazeera.net/blog/ovi-s ... ati-devize
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić

Zitko
Član

Post Postao/la Zitko » 16 maj 2017 05:08

Svojevremeno u Tite ljudi su, kao da bjeze od poplave, napusatli selo i zaposljavali se u fabrike zice, zeljezare, rudnike. Obuko im Tito plavo odjelo i oni se ufurali da im je bolje nego biti na selu sami svoje gazde. To naravno nije bila stvarna slika ali su ljudi volili imati staru hiljadarku u dzepu nego 1000 ovaca na livadi. Prodana im je foluska koju su oni kupili. Ljudi su generalno ovce koje se ponasaju kao stado i kad krenu u jednom pravcu tesko ih je zaustaviti.

Normalno da nije ekonomska situacija odlucna, za iseljavanje. U Njemackoj 75% stanovnistva rentira svoje kuce i stanove, aute kupuju na lizing i nepokretna imovina prosjecnog Njemca nije stvarno puno vece od prosjecnog Bosanca. O kvalitetu zivota da i ne govorim. Ipak kod nas se stvorila se atmosvera zavisti, nezadovoljstva koja izjeda ljude koji cine da ce se njihovi problemi rijesiti odlskom iz te sredine. Tu atmosveru podgrijava dijaspora koja prodaje laznu uspjesnost i zadovoljstvo onih 15 dana kada dodje na odmor. Svi bogati i uspjesni ljudi skoluju svoju djecu u inostranstvu i oni traze bilo kakav nacin da tamo ostanu iako su ljudi sa parama stroge hadzije u Bosni. Ja ne vidim nikakvu silu koja iseljavanje moze zaustaviti. Ulazak u EU bi Bosnu devastirao gore nego rat.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 16 maj 2017 06:26

Mehmed beg Catic je napisao/la:Ja sam nedavno ovdje spomenuo da ljudi koji napustaju zemlju ne idu samo zato jer nemaju posla, kao sto se to zeli da predstavi, i to je docekano " na noz" , kao ja ne znam o cemu pricam ali da ipak znam o cemu pricam jer nisam jedini koji je to shvatio moze se vidjeti i iz sljedeceg :
I ne bježi se iz zemlje samo zbog nezaposlenosti. Sve više je onih koji prvo daju otkaz, a onda bježi. Eto, nedavno nam je direktor jednog mlina na sjeveru BiH pričao kako je njegovom tehnologu, koji ima platu u visini dvije prosječne, ostalo još nekoliko dana do raskida ugovora. Ode čovjek u Njemačku, a naslijeđeno imanje sa kućom dao je na doboš i prodaće ga u bescijenje.

Evo, pišu mediji da je iz uspješne kompanije ZAH iz Bosanske Krupe prošle godine nekoliko radnika otišlo u Evropsku uniju. I iz bihaćkog preduzeća „Č. J.“, kažu mediji, isto odlaze ljudi. Nedavno mi rođak reče da je njegov prijatelj napustio dobro uhljebljenje u jednoj državnoj instituciji i otišao preko granice.
http://balkans.aljazeera.net/blog/ovi-s ... ati-devize
Naravno @Mehmed Beg Ćatić, to najbolje razumiju oni koji žive u Bosni. Ja sam već naveo dva ključna razloga iseljavanja a da to nije nezaposlenost. Već sam to ranije pisao, pa mi se mrsko ponavljati, ali mogu napisati čisto da ostane zapisano i ovdje. Prvi razlog je 1.) sve su izgledniji neredi, sukobi i "događanje naroda" , ovdje prvenstveno mislim na BiH, a drugi 2.) razlog je da ljudi iseljavaju zbog budućnosti svoje djece, odnosno šalju djecu na Zapad u bolju budućnost, bolji, kvalitetniji život, ma šta to značilo danas.

Ovi razlozi su motiv više za hijene sa istoka i zapada da ponove stvari koje su radili 90-tih godina.
Zadnja izmjena: amkos, dana/u 16 maj 2017 06:31, ukupno mijenjano 1 put.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 16 maj 2017 06:29

Zitko je napisao/la:Svojevremeno u Tite ljudi su, kao da bjeze od poplave, napusatli selo i zaposljavali se u fabrike zice, zeljezare, rudnike. Obuko im Tito plavo odjelo i oni se ufurali da im je bolje nego biti na selu sami svoje gazde. To naravno nije bila stvarna slika ali su ljudi volili imati staru hiljadarku u dzepu nego 1000 ovaca na livadi. Prodana im je foluska koju su oni kupili. Ljudi su generalno ovce koje se ponasaju kao stado i kad krenu u jednom pravcu tesko ih je zaustaviti.

Normalno da nije ekonomska situacija odlucna, za iseljavanje. U Njemackoj 75% stanovnistva rentira svoje kuce i stanove, aute kupuju na lizing i nepokretna imovina prosjecnog Njemca nije stvarno puno vece od prosjecnog Bosanca. O kvalitetu zivota da i ne govorim. Ipak kod nas se stvorila se atmosvera zavisti, nezadovoljstva koja izjeda ljude koji cine da ce se njihovi problemi rijesiti odlskom iz te sredine. Tu atmosveru podgrijava dijaspora koja prodaje laznu uspjesnost i zadovoljstvo onih 15 dana kada dodje na odmor. Svi bogati i uspjesni ljudi skoluju svoju djecu u inostranstvu i oni traze bilo kakav nacin da tamo ostanu iako su ljudi sa parama stroge hadzije u Bosni. Ja ne vidim nikakvu silu koja iseljavanje moze zaustaviti. Ulazak u EU bi Bosnu devastirao gore nego rat.
Odlično poentiranje @Zitko. :respekt:

JuzniDoboj
Član

Post Postao/la JuzniDoboj » 16 maj 2017 07:07

amkos je napisao/la:
JuzniDoboj je napisao/la:
Drina je napisao/la:I-III

Ž i v o r o đ e n i / U m r l i Razlika
Sta je ovo... Cijelo podrucje grada Sarajeva u negativi, Tuzla i Zenica takodje...
Mozda je pozitivan natalitet ljudi iz ovih općina i gradova ali u Njemačkoj, Austriji, Danskoj, USA itd.

Danas sve zavisi od ekonomije i zaposlenja. Ako čovjek ne radi, nema ni žene pa ni braka a ni djece. Čudan zeman nastade, šta se hoće zaboga!
Nije istina. Drzave sa najvecim natalitetom na svijetu su u Africi gdje je prosjecna godisnja plata 200 dolara.
GT su stvorili genocidom, etničkim čišćenjem, urbicidom i kulturocidom, patentirali koncept sekundarnih/tercijarnih grobnica, spaljivali žive ljude, silovali žene i djecu, rušili i pljačkali sve što je palo pod ruke.

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 16 maj 2017 07:56

amkos je napisao/la:
Sta je ovo... Cijelo podrucje grada Sarajeva u negativi, Tuzla i Zenica takodje...
Mozda je pozitivan natalitet ljudi iz ovih općina i gradova ali u Njemačkoj, Austriji, Danskoj, USA itd.

Danas sve zavisi od ekonomije i zaposlenja. Ako čovjek ne radi, nema ni žene pa ni braka a ni djece. Čudan zeman nastade, šta se hoće zaboga!
Nije istina. Drzave sa najvecim natalitetom na svijetu su u Africi gdje je prosjecna godisnja plata 200 dolara.
Tacno, ali mi ovdje kada pricamo mislimo na zemlje koje su uporedive i slicne nasoj, a ne na cijeli svijet.
To ti sigurno znas, Juzni Doboje :takoje:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

JuzniDoboj
Član

Post Postao/la JuzniDoboj » 16 maj 2017 09:30

noel malcolm je napisao/la:
amkos je napisao/la:

Tacno, ali mi ovdje kada pricamo mislimo na zemlje koje su uporedive i slicne nasoj, a ne na cijeli svijet.
A koje su to drzave "uporedive i slicne nasoj"?

Dobra prosjecna plata i posao nemaju nikakav efekat na natalitet. Jedna Njemacka brzo izumire (-200000 godisnje) iako je medu najbogatijim na svijetu i ima % zaposlenosti od 96%. Dobro je istrazena direktna veza izmedu siromastva i nataliteta, to nije nikakva tajna.

Pogledaj ovdje, na primjer:

http://ourworldindata.org/wp-content/up ... income.png
GT su stvorili genocidom, etničkim čišćenjem, urbicidom i kulturocidom, patentirali koncept sekundarnih/tercijarnih grobnica, spaljivali žive ljude, silovali žene i djecu, rušili i pljačkali sve što je palo pod ruke.

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 16 maj 2017 09:37

Dobra prosjecna plata i posao nemaju nikakav efekat na natalitet. Jedna Njemacka brzo izumire (-200000 godisnje) iako je medu najbogatijim na svijetu i ima % zaposlenosti od 96%. Dobro je istrazena direktna veza izmedu siromastva i nataliteta, to nije nikakva tajna.

Hrvatska i Srbija npr.imaju slicne trendove.
Pa i cijeli Balkan nam je slican.
Odnosno mi Bosnjaci pratimo negativne trendove sa Balkana, ali hvala Bogu zaostajemo u negativnostima.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

enis1991
Član

Post Postao/la enis1991 » 16 maj 2017 10:52

Pratite tokove stanovnistva i znate gdje je bolje . Da ljudi doseljavaju u BiH u BiH bi bilo bolje. Danas mi drug prica radio kod lika za dnevnicu 12 km , na autopraonici koja zaradjuje dovoljno da makar mu da 20 km , ali eto. Dzehenem ce biti pun bosanaca. To je sigurno.
Nije nama lose ni ekonomski toliko , ni politicki , ma nije nama lose kako nam treba biti , kako smo zasluzili ali valjda ta bozija milost ne presusuje kad smo mi u pitanju.
Vide se neki pozitivni pomaci to svakako , ali mentalitet je fkt , ovdje su ljudi losi i gotovo. Daj radniku 500 km i osmjeh , bolje je nego 600 i ppnizavas ga a znas da mu treba posao.

Ispravit ce to jedan. Hvala Allahu dz.s pa ne zivimo 200 godina. Ne daj boze da zivimo. Nasim bosanskim gazdama bi morali piramide pravit.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 16 maj 2017 14:11

enis1991 je napisao/la:Pratite tokove stanovnistva i znate gdje je bolje . Da ljudi doseljavaju u BiH u BiH bi bilo bolje. Danas mi drug prica radio kod lika za dnevnicu 12 km , na autopraonici koja zaradjuje dovoljno da makar mu da 20 km , ali eto. Dzehenem ce biti pun bosanaca. To je sigurno.
Nije nama lose ni ekonomski toliko , ni politicki , ma nije nama lose kako nam treba biti , kako smo zasluzili ali valjda ta bozija milost ne presusuje kad smo mi u pitanju.
Vide se neki pozitivni pomaci to svakako , ali mentalitet je fkt , ovdje su ljudi losi i gotovo. Daj radniku 500 km i osmjeh , bolje je nego 600 i ppnizavas ga a znas da mu treba posao.

Ispravit ce to jedan. Hvala Allahu dz.s pa ne zivimo 200 godina. Ne daj boze da zivimo. Nasim bosanskim gazdama bi morali piramide pravit.
Odličan post @enis1991. :respekt: Izrabljivanje na poslu ljude psihički ubija. Nisu naši ljudi lijeni (većina nije), nego jednostavno ne vole biti izrabljivani. Ali su poslodavci u takvoj poziciji danas u Bosni da mogu raditi šta hoće. Ali bukvalno šta hoće. :goofy:
Zadnja izmjena: amkos, dana/u 18 maj 2017 04:37, ukupno mijenjano 1 put.

Sociolog123
Član

Post Postao/la Sociolog123 » 17 maj 2017 19:40

Pozz Drina, sta mislis hoce li u skoroj buducnosti 5-7 godina,kako se budu razvijale tehnologije biti povecan broj djece i brakova? Sad ko ima solidan posao puno,puno lakse mu je skloputi brak, sve se zna po slikama...a dao si ranije dobre procjene?

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 18 maj 2017 04:05

enis1991 je napisao/la:Pratite tokove stanovnistva i znate gdje je bolje . Da ljudi doseljavaju u BiH u BiH bi bilo bolje. Danas mi drug prica radio kod lika za dnevnicu 12 km , na autopraonici koja zaradjuje dovoljno da makar mu da 20 km , ali eto. Dzehenem ce biti pun bosanaca. To je sigurno.

Rahmetli predsjednik je sve predvidio još davne 1994-e godine:
"Ogromni problemi nas čekaju: srušena industrija, nezaposlenost, glad… Sad nas svijet hrani. Svi manje-više, jednako dobijaju. Međutim, ono što dolazi, krajnje su nejednakosti – imat ćete bogataša, ratnih profitera koji će, da upotrijebim taj ovdje potpuno opravdani izraz, eksploatirati onaj obični svijet koji neće imati posla. A onda, naravno, neizbježna pitanja pravde i nepravde. Dakle, vi koji ćete morati da vodite ovaj narod u miru dobro se spremite za to! Neka nam je Bog na pomoći."

Bosnjak na kvadrat
Član

Post Postao/la Bosnjak na kvadrat » 18 maj 2017 04:38

Ma ne možete ljudi moji pominjati Afriku u našem kontekstu! Da, u Africi je tako, ali:
-koliko afrikanaca uopšte zna da postoji bolje, pa većina tih ljudi dole pojma nema da išta postoji osim onoga što je van vidljivog horizonta. Da ne govorimo o stepenu obrazovanja, svijesti itd
-koliko tih afrikanaca ima priliku otići da živi tamo gdje je bolje?

Psiha je vrlo važan faktor u životu čovjeka. Lahko je pričati o natalitetu dole, ali isto tako - ti moraš živjeti u skladu sa okruženjem u kojem se nalaziš. Ne možeš djecu osuditi da sline za sendvičem dok druga djeca normalno jedu! U prirodi je insana da se ravna prema okolini. Normalan insan gleda da živi standardom kakvim žive ljudi oko njega. Ako su svi obrazovani - pa i ja ću gledati da budem takav. Ako imaju auto, pa moram ga i ja imati, kakvo takvo. Jer je to jednostavno potreba danas! Ako drugovi njegove djece imaju to i to, pa i ja ću gledati da i moja imaju makar u određenoj mjeri.

Mi imamo 4-oro djece, dvoje ide u školu. Imamo fin. mogućnosti da im kupimo mobitele, ali to ne radimo jer su djeca zdravija (u svakom smislu) bez njih. Međutim, na djeci se osjeti pritisak zbog toga što ih nemaju, dok sva ostala djeca imaju. E sad, i meni bi bilo 10 puta gore da im ne mogu priuštiti telefon. Ali je drugačije kad možeš nešto da si priuštiš, ali nećeš zbog nekog principa, a mnogo drugačije kad ne možeš, mada imao isti princip.
Zadnja izmjena: Bosnjak na kvadrat, dana/u 18 maj 2017 04:44, ukupno mijenjano 1 put.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 18 maj 2017 04:43

Imamo fin. mogućnosti da im kupimo mobitele, ali to ne radimo jer su djeca zdravija (u svakom smislu) bez njih.
Bravo @Bošnjak na kvadrat. Smartphone-i su zlo ako se koriste neograničeno. Nisu zlo ako se koriste ograničeno, sa mjerom ili u poslovne svrhe. Poznajem ljude koji su prešli na stare mobitele jer su primjetili da postaju ovisnici o mobitelu (smartphonu). Ljudi poželili da dobiju SMS. :mrgreen: :gut: :respekt:

Kad već spominješ ovo, pade mi na pamet ovo sve.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 18 maj 2017 22:55

Sociolog123 je napisao/la:Pozz Drina, sta mislis hoce li u skoroj buducnosti 5-7 godina,kako se budu razvijale tehnologije biti povecan broj djece i brakova? Sad ko ima solidan posao puno,puno lakse mu je skloputi brak, sve se zna po slikama...a dao si ranije dobre procjene?

Pa,ako je Drina dao dobre procjene,onda sam ja NOSTRADAMUS

No,realno dobro pitanje i zanemari moj odgovor jer ga nisi trazio

Mislim realno da smo mi danas pred prekretnicom.Imali smo prije mudrog politicara u Mehmedu Spahi koji je od 1919-1938 godine.Spasavao nam guzicu vise puta.Da nije bilo Turskog paragrafa.Samostalnost pokrajina poslije 1 svjetskog rata.Granice Bosne bi bile prekrajane.To je razlog jer Spaho je opet bio vizionar.Kako bi mogli da opstanemo?Nikako.Nas narod bi se raselio.Dozivjeli bi sudbinu Bukovice kraj Pljevalja koja je poklana u 2 svjetskom ratu ili Bosnjaka Istocne Hercegovine u 1 svjetskom ratu.Ovako,danas imamo kakvu-takvu drzavu,jak smo faktor,ali nemamo vizionare.Imamo samo moja avlija ljude,poguzije koji idu na raznorazna sijela.Imamo nesposobnu Islamsku zajednicu koja ne radi na problemu drustva,na nezaposlenosti.Mladez koja 70% pusi,sve vise neplodnih muskaraca i zena,sve vise abortusa,sve vise degradacije drustva.Lessez Faire dobija novi znacaj.Mi,danas nemamo neki motor kako dalje.Pogledaj politiku.Nijedan politicar jaci nije ispod 40 godina.Vode nas ljudi bez vizije,bez znanja,koji bas ljude poput tebe upropastavaju.Naravno da nas mladji muskarac koji ne pije,koji ima faks i ne pusi.Zivi u stancicu malom.Ima faks,ima pamet,ali niko mu ne daje sansu.Da,ja bih sigurno razgulio iz drzave.Jer niko nema viziju kako da mladji ljudi ostaju.Kad mladji ljudi odu.Imas pad fertiliteta

40 godina je demografska starost.Nema lijeka
45 godina je duboka demografska starost.Nijedno drustvo nije se obnovilo kad prosjecna starost predje 45 godina.Imas samo mini novu verziju Sodome i Gomore.Danas ljudi imaju nastran s***.Od pisanja po licu,do ostalog.Imas zenu koja govori kako ce se muskarac ponasati.To utice na natalitet.Kad imas radikalni feminizam.Onda imas fakticki lagano izumiranje drustva.Imas situaciju da ce ta zena biti stara i nezadovoljna,da muskarac nece moci naci zenu koja ce ga postovati.I sve su to faktori

Po meni u naredne 3 godine do 2020 godine.islamska zajednica mora jasno da radi na tome.Jer realno.Mi smo vec staro drustvo.Prosjecna starost Bosnjaka kad predje 40 godina.Veonma se je tesko izvaditi iz tog blata.Preko 45 godina.To je vec smrt nacije.Vidis je danas u Bugarskoj,uskoro i u Srbistanu.Moze nas i to zadesiti.Ako ne budemo radili na tome vise
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 19 maj 2017 04:39

Odličan post @Jack. Odavno bolji post nisam pročitao. :respekt: :respekt:

Btw, ja bih dodao da vidimo da se pederizam i feminizam vještački nameću društvu. Nešto kao udica sa mamcem, pa koga upecaju.

Sociolog123
Član

Post Postao/la Sociolog123 » 19 maj 2017 08:04

Drina, moze li novi kplacic jedan duzi ,zadnji off topic post?

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 19 maj 2017 14:20

Sabina i sedam malih Silajdžića

Prema posljednjem popisu stanovništva Bosne i Hercegovine, iz 2013. godine, najviše je porodica koje imaju samo dvoje djece. Više od tri puta nadmašila je prosjek porodica Silajdžić u kojoj je rođeno sedam sinova. Roditeljske obaveze nisu stale na put karijeri, a ni visokom obrazovanju.

Majka Sabina prkosi statistici, ali i predrasudama. Sa sedam malih Silajdžića i doktorskom diplomom ponudila je recept sa kojim karijera i majčinstvo (ipak!) idu zajedno:

http://ba.n1info.com/a154897/Vijesti/Vi ... dzica.html
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Odgovorite