☑ Pravila foruma i savjeti

SDA

atif
Član

Re: SDA

Post Postao/la atif » 15 mar 2018 05:03

Ana Babic je ovo sve zakuhala a ona je bila suzdrzana pri glasanju. Eto kako se nasi takozvani bosnjaci svaki put nasukaju. Jedina SDA je glasal protiv i cak odmetnuti clanovi sda su glasali za.
a izglasali su je zastupnici SBB-a, SDP-a, NS-a, DF-a, BPS-a i nekolicina nezavisnih zastupnika. Ovaj slučaj dio je predizbornih aktivnosti opozicijskih stranaka, a odnedavno im se pridružio SBB i BPS Sefera Halilovića s ciljem imputiranja SDA da podržava fašizaciju obrazovnog sistema i društva općenito. U tu svrhu, od lika i djela Mustafe Busuladžića zlonamjerno je i netačno kreirana ličnost koja simbolizira navodni proces fašizacije.
http://stav.ba/odluka-o-ukidanju-naziva ... provodiva/
Za ovu odluku 18 zastupnika je bilo ‘za’, šest ‘protiv’ i tri ‘suzdržana’.
https://hamdocamo.wordpress.com/2018/03 ... vog-grada/

Koji dzikan napisao ovo na wikipediji o Mustafi? Cak su i mladi muslimani nacisticki pokret!??
Bio je nosilac ideje nacionalističkog i panislamskog pokreta Mladi muslimani,[1][2][3][4][5][6][7] antikomunist i antisemitist.[8][9][10] Podržavao je stavove nacističke propagande i progona Židova u Sarajevu od strane ustaša, te je svojim pisanim djelima i esejima u novinama Osvit podržavao Ustaški pokret.[9] Pored maternjeg bosanskog jezika govorio je i arapski, turski, njemački, francuski i italijanski jezik.[11]
https://bs.wikipedia.org/wiki/Mustafa_B ... %BEi%C4%87

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 15 mar 2018 05:26

Zato sam i napiso kad oduzmez i dodas to sve i lijepo analiziras najbolja nam je opcija sda.

Kakva god bila sa svojim mahanama nemamo bolji izbor.
Mnoge ce oni ljude ugurati u sda bas zbog ovakvih stvari i neka ce barem da znamo na cemu smo.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 mar 2018 09:49

Kako si ti naivan.Ne cudi me da smo u blatu i imamo ovakvo stanje.Ta izdajnicka Sda stranka je glasala za jednog Tvrtka Milovica da bude glavni urednik Bhtv
Ta Sarajevska jalijaska kriminalna stranka propalih kadrova i jos glupljih faca.Moze samo da vodi Bosnjake u nestanak

Nije bitno sad jel to Pda,jel to Stranka za Bih ili mali milon stranaka.Ta ista Sda je suradjivala usko do prije 2 godine s Autonomasima babinim uz Sbb Radoncica.Pa je na kraju morala skupstina da pukne da se Sda raspe,posebno u Buzimu na vise dijelova.Da sadasnju skupstinu je malo teze nasmekati.Kako ste vi naivni.

Prije bih pojeo govana nego da glasam za tu stranku.
Za koga glasati.Realno ti si iz Federacije.Pa ne znas koliko je Sda krmaka.Tako jedan debeli seljacic iz Bos Novog vodi Prijedor.Jer u Prijedoru su pismenije osobe,pa zele da zadrze Bosnjake
Eno ti forumas Hamza.Pa nek ti on odgovori samo koliko i kako usko Sda suradjuje s cetnicima dole.I posebno kako su se razdijelili na 2 dijela
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 mar 2018 09:53

Imaš ovdje na forumu negdje, postavljao je @hamza nedavno. Mislim da je bilo 18:5 u korist DA. Da se promjeni naziv škole. Gledao sam uživo na TVSA, pola sale bilo prazno. Ostali su samo neki iz SDA i ovih koji su glasali za NE.
Ma,jel.Poput Tvrka Milovica.Haha.Koja pisaona od stranke.Rekao sam da u Krajini su zavrsili jer narod dole ima ponosa.Nisu kao one Sarajevske jalije koji su iz Sarajeva.Ono da se pohvale

Eno u Krajini imas 2 kretenoidna isprdka.A u Buzimu uskoro ni salu nece popuniti.Kad smo vec kod Sda.Nek vam forumas Hamza kaze kako ta Sda stranke dijeli Bosnjake Prijedora.Kako ta ista Sda stranka suradjuje u Prijedoru s cetnicima i lize im guzicu.A da bude gore i sramota jos veca.Nek vam isti forumas kaze kako je Sda bila u koaliciji s Babinim Laburistima.Ne mislim ovdje na Dnz stranku nego bas s Laburistima

I da glasas za te ljude.Haha

:lol: :lol:

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 15 mar 2018 12:28

Jack, pa kome onda dati glas. Ovako gledajuci imamo haman onda sve sranje od stranaka.

Za koga glasati??????

Nisam naivan Jack vec onako gledam i maksuz sam napiso to sto sam napiso da krenemo debatirati.

Sta i kako.
Jer jedno nesmijemo dopustiti da dodje scepo i sbb pa bolje onda glasati direktno za dodika ili covica.

Najmanju stetu sad zasada vidim u sda po nas Bosnjake i najvise bih volio koaliciju sa sbih i asda.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 mar 2018 12:37

Za koga glasati??????
A-Sda.Dosljedni ljudi koji ne ulaze u koalicije s cetnicima(Babini).Koji ne prodaju guzicu radi licnog interesa.Koji rade za svoju opcinu.Koji imaju cilj i viziju

Sto se mene tice glasaj za koga hoces,ali glas za Sda je glas za Sds.No,moram ti reci nazalost da glasas za Bakira ako budes glasao za predsjednistvo.Tvoj glas za tu propalu stranku produzava agoniju i mrcvarenje,ponizavanje i glupost koju stranka prosipa vec dugi niz godina gdje se je rasulo pola opcinskog vijeca Buzima,Zenice,Visokog.Gdje u nekim krajevima danas salu ne mogu da popune

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 mar 2018 12:41

Kao sto sam ti rekao.Nek ti forumas Hamza objasni detaljnije stvari i surovanje s cetnicima i Abdicevim.

https://www.bisce.ba/index.php/us-kanto ... ni-glupani

Dugo krajiška SDA nije izgledala tako nemoćno. Dugo krajiška SDA nije izgledala tako devastirano. A sve je krenulo nakon zadnjeg kongresa koji je bio pokraden. Nakon devastacije stranke i poraza na lokalnim izborima 2016. godine, krajiška SDA se održava na vlasti u kombinaciji s Laburistima, strankom ratnog zločinca Fikreta Abdića, ali kola ubrzano klize nizbrdo

Zijanili na izborima 2016 u Krajini,Ponizeni,pregazeni,osramoceni.Sta Sda stranka radi nakon poraza u Krajini.Radi malo vlasti ulazi u koaliciju s Babinim u Krajini.Obraz,guzica stranka i morala i postenje
A vidi se bas kako su im bistri likovi.Mozda imas 2 skolovane osobe u cijeloj stranci.Ako,ako

Glas za Sda je glas za Fikreta Abdica.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 15 mar 2018 13:26

Kako si ti naivan.Ne cudi me da smo u blatu i imamo ovakvo stanje.Ta izdajnicka Sda stranka je glasala za jednog Tvrtka Milovica da bude glavni urednik Bhtv
Ta Sarajevska jalijaska kriminalna stranka propalih kadrova i jos glupljih faca.Moze samo da vodi Bosnjake u nestanak
Ovaj napreduje svjetlosnom brzinom. Magistrirao 2014. i odmah direktor. Tako ti je to kad te stranka gura. :goofy: :lolcina:

Pisao za poskok.info :lool:
Školovao se u Sarajevu i Kiseljaku. U Zagrebu je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti, dok je 2014. magistrirao na sarajevskom Fakultetu političkih nauka.[1] Novinarsku karijeru je započeo na lokalnoj televiziji TV KISS. Kao novinar je radio na BHRT-u, Televiziji Sarajevo te FACE TV. Pisao je kolumne i članke za Glas Amerike, poskok.info i artinfo.ba.[1][2]

Od 2014. do 2017. bio je direktor i glavni urednik na TV KISS.[3] Od 2017. je direktor portala dnevnik.ba.
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Tvrtko_Milović
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

machiavelli88
Član

Post Postao/la machiavelli88 » 15 mar 2018 13:37

Jack je napisao/la:Kao sto sam ti rekao.Nek ti forumas Hamza objasni detaljnije stvari i surovanje s cetnicima i Abdicevim.

https://www.bisce.ba/index.php/us-kanto ... ni-glupani

Dugo krajiška SDA nije izgledala tako nemoćno. Dugo krajiška SDA nije izgledala tako devastirano. A sve je krenulo nakon zadnjeg kongresa koji je bio pokraden. Nakon devastacije stranke i poraza na lokalnim izborima 2016. godine, krajiška SDA se održava na vlasti u kombinaciji s Laburistima, strankom ratnog zločinca Fikreta Abdića, ali kola ubrzano klize nizbrdo

Zijanili na izborima 2016 u Krajini,Ponizeni,pregazeni,osramoceni.Sta Sda stranka radi nakon poraza u Krajini.Radi malo vlasti ulazi u koaliciju s Babinim u Krajini.Obraz,guzica stranka i morala i postenje
A vidi se bas kako su im bistri likovi.Mozda imas 2 skolovane osobe u cijeloj stranci.Ako,ako

Glas za Sda je glas za Fikreta Abdica.
Znaci lik kojeg poznajem (SDA) mi veli da je A-SDA koketirala laburistima, ironicno 8-) Zna li iko imaju li kadar u Kljucu?

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 15 mar 2018 14:16

Ja sam nekoliko puta piso da bih volio da ASDA pobijedi i dobije sansu da vlada na svim nivoima.

De mi reci kolike su to realne sanse da oni pobijede?

U mojim Zivinicama se asda vratila nazad u sda.

Za ove sto su napustili sda ili sdp pa osnovali sada neke nove stranke nikad im nebih dao glas.

Zasto?
Zato, zar to njihova politicka ideologija nije imala ni izbliza slicnosti sa npr. asda, sbih itd.nego svaka susa svoju stranku osniva i nas Bosnjake jos vise razjedinjuje.

Kad si one hairlije iz Buzima spomenuo koji su napustili sda.
E jesu se usrecili i sam znas u ciji su zagrljaj otisli.

Nekazem ja da su u sda evlije i ja sam ih x puta kritikovo i to svi ovdje znaju.

Meni je najbitnije da sbb i scepo nedodju na vlast koji bi nas kao predvodili.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 15 mar 2018 14:40

No,moram ti reci nazalost da glasas za Bakira ako budes glasao za predsjednistvo.
Ne može više Bakir u Predsjedništvo. Mislio si vjerovatno na nekoga iz SDA stranke.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 15 mar 2018 14:44

Znaci lik kojeg poznajem (SDA) mi veli da je A-SDA koketirala laburistima, ironicno 8-)
Obraz gujca :kenjo:

sema
Član

Post Postao/la sema » 15 mar 2018 17:16

Ne postoje oni vise ni u Banovicima, Kladnju i Sapni presli svi komplet u Pokret demokratske akcije-PDA

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 mar 2018 23:02

Laz
U Bos Petrovcu koaliraju s cetnicima iz Snsd.Po Krajiskim gradovima.Mislim na ovo sto se danas pise Unsko-Sanski kanton naravno.Razbijeni su po gradovima,i seljacima prosipaju svoje folove.Cak i selo tipa Buzim i okolica ne glasa za njih vise

Poredi lokalne izbore 2012-2016 u Buzimu,Cazinu,V.Kladusi.Najgore su prosli u Buzimu naprimjer
Kao sto sam rekao.U Sda su ostali samo yes man,kreteni i lazovi,a kad vidis mutave face od Zukica do Dedica,onda ti je jasno da ta stranka nema 3 pismena covjeka u cijeloj organizaciji.Davno su prosla vremena T.Sadovica kao i ostalih.U Krajini samoj ono sto je bilo udarno za njih Sepic.Ogresevic.Davnih dana su promjenili dres.Dovoljno je reci da glavna ovca Krajine iz Bihaca nekad,.Uhapsen je radi primanja mita.Ali to je druga prica

Ne znam za Tuzlanski kanton.Ne zelim da pametujem,niti se razumijem za Banovice.,Sapnu i Zivinice.Niti zelim da pametujem ovdje sta i kako.Ali znam itekako kako Sda igra za Usk kanton

Navescu u Kozarcu su smjenili 20 godisnjeg clana Sda koji je organizovao povratak dole.I ubacio dobro uhljebljenog izdajicu na njegov polozak.Jer se je usudio da prica o vrhu Sda stranke koja zastupa Sda u sumskoj.To su oni mutavi Sa... i Br...c.

Ali,radi privatnosti i zastite podataka kao i ''optuzivanja'' nisam im dao komplet prezimena,iako nije tesko da skopcas

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 16 mar 2018 04:31

Sta mislis sa "laz".

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 mar 2018 04:40

Znaci lik kojeg poznajem (SDA) mi veli da je A-SDA koketirala laburistima, ironicno 8-)
Mislim na ovog Sda jurisnika.Kao sto sam rekao.Obraz guzica.Umjesto da sjede,sute i poklope se.Usk kanton 2 lika vode stranku.U Cazinu se podijelili.U Buzimu vecina stranke promjenilo dres.A ovaj prosipa ove gluposti

atif
Član

Post Postao/la atif » 16 mar 2018 05:12

Nije opet tako crno kako izgleda. Vidjelo se naprimjer na glasanju u vezi Busuladzica. Jedina SDA je bila protiv svi su glasali za mjenjanje.
Ipak ovo je pozitivno sto se cisti stranka od poltrona mada ih ima mnogo vise. To je jedan problem a drugi problem je neravnomjerna zastupljenost
i ostalih regiona u SDA a ne samo sarajevskog. Ipak i Sepic i Konakovic bi mnogo vise uspjeli da su ostali u SDA. Banda kao Kukic je pozitivno da su
izasli a za Krajinu bi bilo pozitivno da izadje Kamber, vjeciti krimos.

Kandidati za predsjednika ispred SDA su slabi imaju mnogo boljih kandidata. Bolje bi bilo da su postavili Sebiju jer muski djikani i karavlasi nebi
se mogli nositi olahko sa njom u predsjednistvu. Ona je autoriterna i nama treba takav neko da nas izvuce iz ucmalosti u vjecitoj krivnji za nesto.
Bakir forsira Zvizdica al on je pravi mlakonja. Ideja ASDA je bila da se poslije vrati u SDA dok ovi ostali sto nastaju oni hoce samo da otmu.
Ti sto se odvajaju nisu to pametne stranke to su vecinom prdavici koji su napuhani svojim egom ili kriminalom. Haris Siladjic je gromada i ASDA je solidna.
Ovo sve ostalo je talasika.
Poslusajte intervju od Zahirovica sasvim je realno sto kaze.

http://kvaka.ba/haris-zahiragic-ivo-and ... a-video-2/

pBh30zez7so

0k12o0jScx8

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 16 mar 2018 07:16

Licno smatram da bi bilo lose ako Sebija bude kandidat. Nije to dobro za drustvo i demokratiju.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 16 mar 2018 08:34

Zmaj je napisao/la:Licno smatram da bi bilo lose ako Sebija bude kandidat. Nije to dobro za drustvo i demokratiju.
Ako Sebija bude kandidat to bi bio zagarantovan gubitak SDA, isto ko što je Hillary izgubila u SAD.

Postoji nešto što iritira narod u svakoj državi gdje muž i žena hoće da vode državu.
Samo BiH.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 16 mar 2018 09:42

Zmaj je napisao/la:Licno smatram da bi bilo lose ako Sebija bude kandidat. Nije to dobro za drustvo i demokratiju.
Onda ćemo vjerovatno imati ovo:
Bakir forsira Zvizdica al on je pravi mlakonja.
:goofy:

Odgovorite