Jack je napisao/la: ↑07 jul 2021 14:30
Brčko
30.000 Bošnjaka
25.000 Srba
15.000 Hrvata
Navaljao si puno gluposti ovdje.Bas previse.Malo citaj vise ovaj forum,i doci ces do zakljucaka.Imas tu dosta pametnih clanaka i postova.Nije ovo forum Kamenko-kremenko.I bez uvreda.Mozes ti pricati uvrede na netu cijeli dan ali nista se bitnije nece promjeniti.
Po mojim izvorima.Katolici ili eto Hrvati su upisali izmedju 23-28 prvacica sk 2021/2022 za cijeli Brcko distrikt.Sta to znaci?To znaci da su upisali manje od 30 prvacica ovdje.Neum ima navodno 4950 katolika po crkvi dole i oni imaju 28 prvacica mislim sk 2021/2022.Katolicka crkva je rekla da ima 4100 katolickih vjernika u Brcko distriktu..Ako ti ne vidis neke zamisljene ateiste,kako neki vide.Ili neke zamisljene Hrvate.I ako uzmem u obzir veoma visoku stopu mortaliteta.I ako uzmem u obzir danasnji dan.I sve cinjenice
Ja cu ti sad reci da u opstini Brcko ili eto ako zelite Brcko distriktu.Nema vise od 4000 Hrvata danas.Pitanje je ima li ih vise od 3900 sad dok ovo pisem.Nista preko 4000.Nista preko 5000.A ova glupost da ih je 15 000.To je bas glupost.I to velika glupost.
Srba je mnogo vise jer se treba uzeti u obzir prosjecna starost stanovnistva.Srbi su najstariji na popisu pa ih ima najvise.Imas neprijavljenih.Imas ljudi koji nisu u tabulaciji.Citao sam gluposti kako neki pisu o prijavljenim za rad i tako procjenjuju stanovnistvo.Mislim da se lik zove Vegaschic ili Vic.Nebitno.Lik stvarno mora da ima govorne mane ako misli da prijavljeni za rad ce mu reci tacnu strukturu
Znaci da je broj Srba veci.Daleko veci od onog sto se prikazuje.Daleko manje Srba zeli da dadne Vucic jer tako mobilise Srpske glasace,citaj cetnike
Sta to znaci.Po najvaznijem parametru.A to je broj upisanih prvacica.Necu sad pricati o rodjenim jer vjerujem da ovdje pocinju polako da laziraju podatke sto je tragedija prema statistickoj nauci
Pa,koliko je Srba po meni?
Po meni broj Srba je slijedeci
Federacija 33 000+ 1000 Pravoslavni,Ostali i Bosanci.Oko 34 000 po meni
Brcko distrikt po meni ima 26 000 Srba.Mozda cak i 27 000.Po meni popis sto je uradjen zadnji 2013 godine.Veoma je realan.I po meni oni su veoma realno popisali stanovnistvo makar za Brcko distrikt..To je nekih eto 60 000 Srba
Sumska ima realno izmedju 850 000-900 000 Srba.Nista vise od tog.A nista ni manje.Nekako vjerujem da je taj broj negdje izmedju 900 000-950 000 ali nista vise od tog
Sto se tice Hrvata njih je daleko lakse svariti i snaci jer imas podatke katolicke crkve koji iako nisu najtacniji,su dobar indikator.I imas prvacice
Sto je jos bolji indikator trenutnog stanja.Ako recimo imamo 100% cinjenicu da broj Hrvata prvacica je ispod 3000 sk 2021./2022 godine.I ako dodamo po crkvi,i odbijemo malo.Rekao bih da u Bosni je danas prisutno izmedju 320 000-330 000 Hrvata,ali nista vise od tog.Neke zupe su namjestile masovnije broj katolika.
Postoji neki genijalci tipa ''Sociolog'' koji je pokupio diplomu s viseg smecarskog univerziteta u Sarajevu.Tja tamo 2 lika nemaju edukaciju makar onu pravu,.I on je izvalio neku cifru o broju katolika.Pa,lijepo reci koje novine gdje su receno,a ne sta ti je Baba Stana u snu rekla.Ovo je ozbiljan forum i ozbljno se prica a ne rekla-kazala
A ako je tako.Onda lijepo reci kako se zovu novine.Ne trebam nista od tebe,cak sta vise samo se smijem,.U roku od 10 minuta ja mogu da nadjem informaciju za svake katolicke novine koje izlaze u Bosni
I ako ja kazem da je informacija lazna.Onda lijepo recite mi novine kako se zovu.Pa cu vam ja skenirati.A ovo rekla-kazala price.To samo u Bosni prolazi