☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna detaljna etnicka karta po naseljima 2010 godine

Jack
Administrator

Bosna detaljna etnicka karta po naseljima 2010 godine

Post Postao/la Jack » 09 dec 2012 21:38

slika

Ova mapa je radjena izmedju Oktobra-Decembra 2010 godine, tacno u Decembru 2010 godine je zavrsena.Uglavnom gleda redovne birace, naravno po naseljenim mjestima.Mapa i sama po sebi nije tacna, iako napisano je da mapa je prema redovnim biracima 2010 godine, a ne mojoj masti

http://www.forum.hr/showthread.php?t=279549&page=386

Kao prvo da razjasnimo nesto.Ja mogu naci svakog da mi pravi mape, i to vise od ''Bosnje''.Ali, ja samo pravim mape kada ce biti nesto specijalno, znaci da budem prvi.Tu spadaju moje mape grada Brckog.Razdijelio sam grad po svim ulicama, dao i etnicku strukturu naselja, podjelio u boji, i sta jos ne

http://bosanskehistorije.com/geografija ... icama-2011

http://bosanskehistorije.com/geografija ... ih-naselja

http://bosanskehistorije.com/geografija ... ima-u-boji

http://bosanskehistorije.com/geografija ... 112012-god

Sto je 1000 puta vise od onog sto su napravili ''Ceha i Bosnjo'' jer najlakse je kopirati tudji rad, i staviti ga kao svoj.Ja kad pravim mape, pokusavam da budem sto bolje koncizan u pravljenju, tj, pricanju kako i gdje, i kojim putem.Ali i da budem prvi koji je napravio takvo sta

Ova mapa nije idealna, jer ako bih zelio da jedno heterogeno naselje Doljani, koje je rastrkano u 12 km duzine od padina Cvrsnice iduci ka Jablanici i da je sve Hrvatsko, a stavio sam da i jeste, jer ne daje detaljne podjele u zaseoke, ali.Kao sto sam rekao, mapa se bavi naseljenim mjestima

Sanski Most:Istina je da na ovim mapama naselja Sasina i Stara Rijeka su Hrvatska.Kao i naselje Skriljevita

Skriljevita je posebno zanimljiva.Naime u 2010 godini ovo naselje ima 9 redovnih biraca i svi su Hrvati
U 2007 godini bio je jedan stariji katolik u selu.Od 2008 ovdje nema katolika, a i sama knjiga stanje katolicke zupe u Bih 1991-2011.Inace platio sam 39 maraka za skeniranje ove knjige, da bi je neki citali besplatno od strane profesionalca, ali dobro

http://bosanskehistorije.com/e-bibliote ... 011-godine

Da ja laziram mape.Zasto bih ja toliko Hrvatskih naselja stavljao od Tuzle do Sanskog Mosta
Zasto bih i samo naselje Skriljevita koje je realno prazno, makar je takva prica, stavio da je Hrvatsko naselje danas? To je glupost.Istina je da naprimjer su Bosnjaci dostigli jednu jaku homogenu zonu ali i povrsinu na podrucju Mostara, ali to je samo zato sto su sad vecina u nekim naseljima podno Prenja koje su imale veliku povrsinu topa Ravni 72 km2, ili Gornji Jasenjani i ima takvih naselja.Radi se o seocima u izumiranju, tako nije to nikakav problem.Bez obzira jel 1 ili 101 naselja sam ubacio kao nazovi Hrvatska ili Bosnjacka.I ta mapa je tacna.Kruhari i Poljak kod Sane, kao i Krkojevci imaju vecinu biraca Bosnjaka.Tako da sam ta naselja i obojao po potrebi.Mapa je tacna, i ne moze biti tacnija od ove.Moze se reci da ce ta mapa do proljeca 2013 biti priblizno slicna s ovog popisa, ali jednostavno neka naselja ponajvise Srpska ili Hrvatska, a cak i Bosnjacka ce biti nenaseljena, iako su oznacila da su necija
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Musa Kesedzija
Član

Re: Bosna detaljna etnicka karta po naseljima 2010 godine

Post Postao/la Musa Kesedzija » 17 dec 2012 17:39

Htjeo bi te pohvaliti u radu jer znam kako je tesko tako nesto postici . Ja sam jos prije godinu dana pokusao prvi u BiH napraviti etnicku kartu iz 1991 godine gradskih mjesnih zajednica u mom rodnom gradu to jest Banjaluci ali bezuspjesno jer jednostavno nisam moga naci mapu mjesnih zajednica iz tog perioda . Raspored danasnjih mjesnih zajednica neodgovara realnoj situaciji jar ja u posljednjih nekoliko godina napravljeno oko 30-tak novih tako da su danasnje mape netacne . I poslije nesto vise od 20 godina jos niko na svijetu to nije ucinio a treba imati na umu da je sav Bosnjacki narod u Banjaluci u to vrijeme zivio 100% u gradskom podrucju sto nije zabiljezeno vise nigdje u BiH . To je projekat koji predstavlja izazov i kojeg trebamo realizirati pa koristim priliku preko ovog foruma ako neko ima mogucnosti da pomogne neka to ucini tako sto ce postavit mapu gradskih mjesnih zajednica ili bare neki internet link kako do toga doci . Sellam .

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 dec 2012 18:02

Hvala.Ne, nazalost nemam takvu mapu.Mozda bih je mogao i naci.Probat cu.Ne mogu da obecam

Sad ganjam podatke za Sjeverni Sandzak nacionalna pripadnost po naseljima, i jos ovo za Osnovne skole.Ali, vidit cu

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 dec 2012 19:16

To je projekat koji predstavlja izazov i kojeg trebamo realizirati pa koristim priliku preko ovog foruma ako neko ima mogucnosti da pomogne neka to ucini tako sto ce postavit mapu gradskih mjesnih zajednica ili bare neki internet link kako do toga doci
Javio sam se jednoj osobi da me to zanima.Ja ne mogu da obecam svasta, ali dosta tog gdje se ja angazujem, na kraju i bude nesto.Ovaj lik ima dosta mapa, tako vidit cemo, sto sam trazio od njega.A, ako ne bude.Raspitat cu se ja preko facebooka, imam neke veze, pa cemo vidjeti

Odgovorite