☑ Pravila foruma i savjeti

Vitalna statistika BiH

Dexter
Član

Re: Vitalna statistika BiH

Post Postao/la Dexter » 04 jun 2017 23:48

Drina je napisao/la:
Drina je napisao/la:2016

Podaci za Busovacu, Kiseljak i Vitez su nevjerovatno dobri :huhu:
Zapravo cijeli kanton ali ove neke opstine bas razvaljuju.
Jedino u Kresevu losije stojimo.
Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!

Sociolog123
Član

Post Postao/la Sociolog123 » 05 jun 2017 03:35

Izvinite Veliko na offu, nemojte brisati, molim vas ovaj post..

Mislim da je historijski dan danas, u nekom smislu? zasto.. Zato sto se zaposlio Turcin injzinjer biohemije u Opstu Vojnu Bolnicu Abdulah Nakas..mislim da ce ovoga biti sve vise, vise u Drzavnim institucijama...a barem znam 5 mijesanih brakova s Turcima/ turkinja..i tu se gubi nas bosanski identitet...facebook,globalizacije,socijalne mreze cine sve.

Unaprijed se izvinjavam Drini, Jacku,Amkosu, Gorcinu,Kosarkasu, Doboju,Noel Malcomu,ali morao sam ovu napisati...halalite..pozzdrav

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 05 jun 2017 04:26

Kiseljak je pozitivno iznenađenje 2016 godine u SBK.
Ja se nadam da je ovo i prekretnica.
Ovako je krenulo i u Novim Travniku, Busovaci i Jajcu kad smo imali vise rodjenih od katolickih Vlaha pa smo za par godina preuzeli te opcine na izborima.
InšaAllah ce tako biti i za par godine i u Kiseljak.
To je veoma bitna opcina. Ja mislim da je pored Jajca zbog historijskog znacaje mozda ona najbitnija u SBK iz ekonomskog razloga i polozaja zboh blizine Sarajevu.

Ja mislim da ce početi investicije iz zaljevskih zemalja kad budemo preuzeli Kiseljak na izborima inša'Allah.
Trenutno te investcije katolicki ekstremsti blokiraju.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 05 jun 2017 05:24

legend je napisao/la:
Razlika 652 u našu korist za samo godinu dana u SBK kantonu :gut:

Na to treba nakaciti i migracije i to nam onda daje jos goru sliku po srbokatolike. U zadnje 2-3 godine su dozivili pravi egzodus na tom podrucju.
To mozes gledati i kroz politicku prizmu. Svi ti minusi su i minusi glasova na izborima. A na izborima se dobija vlast i poluge za upravljanjem budzetima i odredenim teritorijom.

To oni mogu nadoknaditi u nekoj mjeri vecim procentom izlaska ili mobilizacijom iseljanika ali to je sve na kratke staze. Sve se to istopi u par ciklusa.

Inace ove brojke iz 2016 vezane za srbokatolike u centraknoj Bosni su skorom identicni onima vlaha iz Istocne Hercegovine. Oko 500 zivorodenih i oko 900 umrlih.

A ocekujem jos gore stanje po njih u narednim godinama. Odselilo im se puno omladine tako da ce se to odraziti i na broj zivorodenih. Ubrzo ce pasti ispod 300 zivorodenih.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

JuzniDoboj
Član

Post Postao/la JuzniDoboj » 05 jun 2017 05:26

Takozvano "rvacko" pitanje u srednjoj Bosni je gotovo. :mashallah: :zastava:

Svakako su najvece ustase u BiH iz Srednje Bosne, pogotovo u Vitezu i Kiseljaku.
GT su stvorili genocidom, etničkim čišćenjem, urbicidom i kulturocidom, patentirali koncept sekundarnih/tercijarnih grobnica, spaljivali žive ljude, silovali žene i djecu, rušili i pljačkali sve što je palo pod ruke.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 05 jun 2017 05:54

Sociolog123 je napisao/la:Izvinite Veliko na offu, nemojte brisati, molim vas ovaj post..

Mislim da je historijski dan danas, u nekom smislu? zasto.. Zato sto se zaposlio Turcin injzinjer biohemije u Opstu Vojnu Bolnicu Abdulah Nakas..mislim da ce ovoga biti sve vise, vise u Drzavnim institucijama...a barem znam 5 mijesanih brakova s Turcima/ turkinja..i tu se gubi nas bosanski identitet...facebook,globalizacije,socijalne mreze cine sve.

Unaprijed se izvinjavam Drini, Jacku,Amkosu, Gorcinu,Kosarkasu, Doboju,Noel Malcomu,ali morao sam ovu napisati...halalite..pozzdrav
Druže trebao si ovo pod Ekonomiju. Ali kad si već kod tog bosanskog identiteta, ja poznajem 3 cure Bošnjakinje, što su se udale za Turke i nijedna ne živi u Bosni. Dodju povremeno. Ali sve 3 žive u Turskoj. Kompleks niže/više vrijednosti ili šta je ovo ?
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 05 jun 2017 05:58

JuzniDoboj je napisao/la:Takozvano "rvacko" pitanje u srednjoj Bosni je gotovo. :mashallah: :zastava:

Svakako su najvece ustase u BiH iz Srednje Bosne, pogotovo u Vitezu i Kiseljaku.
Kako je gotovo kad većinu ekonomije drže u Jajcu, Kiseljaku, Vitezu itd ?
Ne treba se zanositi previše. Ali da padaju u ciframa, to je tačno.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 05 jun 2017 06:03

Sve manje industrije je u Jajcu u njihovim rukama.Kiseljak je obicno selo gdje sva industija Sarajevski Kiseljak.A i to je pocelo da puca.Jedini kraj s nekom industrijom ovdje je Vitez

Katolicko pitanje u Srednjoj Bosni je zavrseno.Bosnjaci drze najvise industrije,najvaznije gradove,imaju fakticki kontrolu nas jod vise sela pogledaj zadnji popis.Nema se tu sta pricati

I istina je da industrija nece pomoci im,pa sva industrija u Prozoru je u rukama ustasha,pa vidis iseljavanje ili Livna
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

JuzniDoboj
Član

Post Postao/la JuzniDoboj » 05 jun 2017 06:03

amkos je napisao/la:
JuzniDoboj je napisao/la:Takozvano "rvacko" pitanje u srednjoj Bosni je gotovo. :mashallah: :zastava:

Razlog sto imaju jaku ekonomiju tu je zbog nas. Kada Bosnjo ne bi trosio toliko pare na ustaske firme (a pogotovo kladionice, od cega vecina skutoristana zivi, gdje bosnjo trosi sedam stotina miliona maraka godisnje), oni bi raspali.
GT su stvorili genocidom, etničkim čišćenjem, urbicidom i kulturocidom, patentirali koncept sekundarnih/tercijarnih grobnica, spaljivali žive ljude, silovali žene i djecu, rušili i pljačkali sve što je palo pod ruke.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 05 jun 2017 10:20

CapsLock je napisao/la:broj prvacica je cca 1%ukupnog stanovnistva sto bi znacilo da je Hrvata na opcini Livno oko 15.000 a na kantonu manje od 50.000

inace neki podaci za 2016 u odnosu na 2015( Fala jack za info):

-rodjeno je 15%Hrvata u pederaciji a umrlo 25% od ukupnog broja
-rodjeno je 81%bosnjaka a umrlo 67% od ukupnog broja
-rodjeno 1000 vise bosnjaka ,50 Hrvata I 5 srba i 800 manje ostalih, nepoznatih I bosanaca
-od 3000 rodjenih Hrvata 1000 otpada na HNK.
-od 5 kantona gdje Hrvata ima znacajan broj tri imaju vitalni index barem 1:2. inace u svim je vise umrlih.
Katolicko pitanje u Bosni je zavrseno.To se vec sad vidi.Ja se sjecam kad sam onim glupavim ustashama pricao da ce u Ljubacama biti 1/3 Bosnjaka davne 2010 godine.Na mene poceli.Sta ti znas,nema tamo ''Muslimana''.Kad sam 2010 godine rekao da vidim broj katolika pada na ispod 400 000 do 2020.Nisam mogao da pomislim da ce vec sad taj broj pasti na ispod 400 000.Znaci idu bolje nego sto sam se ja nadao.Oni su svoje zavrsili.Mostar je klasican primjer opcine gdje ne mogu da povecaju broj prvacica,a na tom prostoru imaju fakticki sve.Tamo gdje su manjina,vidis prodaju imovine,tipa Loncari kraj Tesnja,Sasina kod Sanskog Mosta,ili ono malo katolika po selima naglo pocinje da pricaju Bosanskim jezikom.40% deklarianih Hrvata u selu Batkovci kod Sanskog Mosta,maternji im je Bosanski.A nema ih saka jada u tom selu

Pratim ovo za prvacice i vec imam neki pregled stvari,ali u samo 2 kantona imat ces znaci vise prvacica Hrvata nego u preostalih 8 kantona.Ovdje se radi o Zapadnoj Hercegovini i Mostaru.u ostalim dijelovima broj prvacica im je naglo opao.

Dobro je da oni ostali i nepoznati su racunati kao Bosnjaci.Ja sam jos prije par godina pricao o tome,a ona ustaska pasmina poludjelih cukica s onog kremenko foruma je pocela da prica da su to takozvani Hrvati

Otisao sam malo na njihov forum nakon mjesec dana.Ista glupost.Cak misle da ce Usk kanton napasti Hrvatska vojska

:lol:

Vise nisam gluposti procitao na najglupljem forumu ikada nego tamo.Otici cu tamo za 3 mjeseca.Dovoljno sam procitao gluposti tamo

Bistrik

Post Postao/la Bistrik » 05 jun 2017 12:42

Treba napravit mapu rodjenih u 2016 u FBiH po općinama.....
Da se prikaže kako ...... :rocky:

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 05 jun 2017 13:06

JuzniDoboj je napisao/la:
amkos je napisao/la:

Razlog sto imaju jaku ekonomiju tu je zbog nas. Kada Bosnjo ne bi trosio toliko pare na ustaske firme (a pogotovo kladionice, od cega vecina skutoristana zivi, gdje bosnjo trosi sedam stotina miliona maraka godisnje), oni bi raspali.
Nije maraka nego eura.
Promet kladionica u 2016.je bio 1,3 milijarde km!
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

JuzniDoboj
Član

Post Postao/la JuzniDoboj » 05 jun 2017 14:22

noel malcolm je napisao/la:
amkos je napisao/la:
Nije maraka nego eura.
U pravu si. Zamisli sta bismo mogli uraditi sa 1,3 milijarde KM... a ne, poklonimo skutorima da sire ustastvo.

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 05 jun 2017 15:40

Nije maraka nego eura.
U pravu si. Zamisli sta bismo mogli uraditi sa 1,3 milijarde KM... a ne, poklonimo skutorima da sire ustastvo.
Btw, ako smijem pitati, sta znaci tvoj nick:
“Juzni Doboj”?
Iz blizine Doboja nisi, jer jos nikada nisi napisao nista o Doboju?!?
:glasses:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 05 jun 2017 15:47

Nije maraka nego eura.
Ja bih od te love urbanizovao i izgradio Sjeverni Logor. Sasma dovoljno novca.

JuzniDoboj
Član

Post Postao/la JuzniDoboj » 05 jun 2017 15:52

Nije maraka nego eura.
“Juzni Doboj”?
Sta ima da napisem? Vidim da ovo cesto pitas, skoro kad god mozes. Ja sam iz Makljenovca ali zivim u dijaspori. Sad ako mozemo da se vratimo na temu :gut:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 05 jun 2017 17:34

Ma i to u vezi ekonomije više nije slučaj. Logično je bilo da tok bude takav posto su naša naselja bila spržena tokom rata.

Danas se pak stvari vraćaju u normalu. Postavio sam na podforumu ekonomija izvještaj o FBIH za 2016. Vidi se da u prvi plan izbijaju naselja gdje je naš narod.

Vidi se da naši ljudi preuzimaju primat u svim sektorima. Od HIFA, Prevent,Bajra pa nadalje.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Dexter
Član

Post Postao/la Dexter » 06 jun 2017 01:43

“Juzni Doboj”?
Zato ti pises i za njega i za sebe.
Razumijem tvoj lokalpatriotizam ali brate svaki drugi post spomenes Tesanj i Doboj Jug.
Kao da je Tesanj Las Vegas, a ima masa opstina koje su imale slican uzlet kao i Tesanj pa niko o njima ne prica toliko.
Nemoj se ljutit, ovo je samo dobronamjerna kritika.
Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 jun 2017 02:31

Tema je vitalna statistika a ne trolanje i spamanje.Tako odsad brisem svaki post koji nema veze s temom

kosarkas
Član

Post Postao/la kosarkas » 06 jun 2017 16:12

Bijela kuga (ne) mora postati nacionalno pitanje broj 1
http://ba.n1info.com/a168013/Vijesti/Vi ... tanje.html

Odgovorite