Drina je napisao/la:Drina je napisao/la:2016
Podaci za Busovacu, Kiseljak i Vitez su nevjerovatno dobri
Zapravo cijeli kanton ali ove neke opstine bas razvaljuju.
Jedino u Kresevu losije stojimo.
Drina je napisao/la:Drina je napisao/la:2016
legend je napisao/la:
Razlika 652 u našu korist za samo godinu dana u SBK kantonu
Druže trebao si ovo pod Ekonomiju. Ali kad si već kod tog bosanskog identiteta, ja poznajem 3 cure Bošnjakinje, što su se udale za Turke i nijedna ne živi u Bosni. Dodju povremeno. Ali sve 3 žive u Turskoj. Kompleks niže/više vrijednosti ili šta je ovo ?Sociolog123 je napisao/la:Izvinite Veliko na offu, nemojte brisati, molim vas ovaj post..
Mislim da je historijski dan danas, u nekom smislu? zasto.. Zato sto se zaposlio Turcin injzinjer biohemije u Opstu Vojnu Bolnicu Abdulah Nakas..mislim da ce ovoga biti sve vise, vise u Drzavnim institucijama...a barem znam 5 mijesanih brakova s Turcima/ turkinja..i tu se gubi nas bosanski identitet...facebook,globalizacije,socijalne mreze cine sve.
Unaprijed se izvinjavam Drini, Jacku,Amkosu, Gorcinu,Kosarkasu, Doboju,Noel Malcomu,ali morao sam ovu napisati...halalite..pozzdrav
Kako je gotovo kad većinu ekonomije drže u Jajcu, Kiseljaku, Vitezu itd ?JuzniDoboj je napisao/la:Takozvano "rvacko" pitanje u srednjoj Bosni je gotovo.![]()
![]()
Svakako su najvece ustase u BiH iz Srednje Bosne, pogotovo u Vitezu i Kiseljaku.
Razlog sto imaju jaku ekonomiju tu je zbog nas. Kada Bosnjo ne bi trosio toliko pare na ustaske firme (a pogotovo kladionice, od cega vecina skutoristana zivi, gdje bosnjo trosi sedam stotina miliona maraka godisnje), oni bi raspali.amkos je napisao/la:Kako je gotovo kad većinu ekonomije drže u Jajcu, Kiseljaku, Vitezu itd ?JuzniDoboj je napisao/la:Takozvano "rvacko" pitanje u srednjoj Bosni je gotovo.![]()
![]()
Svakako su najvece ustase u BiH iz Srednje Bosne, pogotovo u Vitezu i Kiseljaku.
Ne treba se zanositi previše. Ali da padaju u ciframa, to je tačno.
Katolicko pitanje u Bosni je zavrseno.To se vec sad vidi.Ja se sjecam kad sam onim glupavim ustashama pricao da ce u Ljubacama biti 1/3 Bosnjaka davne 2010 godine.Na mene poceli.Sta ti znas,nema tamo ''Muslimana''.Kad sam 2010 godine rekao da vidim broj katolika pada na ispod 400 000 do 2020.Nisam mogao da pomislim da ce vec sad taj broj pasti na ispod 400 000.Znaci idu bolje nego sto sam se ja nadao.Oni su svoje zavrsili.Mostar je klasican primjer opcine gdje ne mogu da povecaju broj prvacica,a na tom prostoru imaju fakticki sve.Tamo gdje su manjina,vidis prodaju imovine,tipa Loncari kraj Tesnja,Sasina kod Sanskog Mosta,ili ono malo katolika po selima naglo pocinje da pricaju Bosanskim jezikom.40% deklarianih Hrvata u selu Batkovci kod Sanskog Mosta,maternji im je Bosanski.A nema ih saka jada u tom seluCapsLock je napisao/la:broj prvacica je cca 1%ukupnog stanovnistva sto bi znacilo da je Hrvata na opcini Livno oko 15.000 a na kantonu manje od 50.000
inace neki podaci za 2016 u odnosu na 2015( Fala jack za info):
-rodjeno je 15%Hrvata u pederaciji a umrlo 25% od ukupnog broja
-rodjeno je 81%bosnjaka a umrlo 67% od ukupnog broja
-rodjeno 1000 vise bosnjaka ,50 Hrvata I 5 srba i 800 manje ostalih, nepoznatih I bosanaca
-od 3000 rodjenih Hrvata 1000 otpada na HNK.
-od 5 kantona gdje Hrvata ima znacajan broj tri imaju vitalni index barem 1:2. inace u svim je vise umrlih.
Nije maraka nego eura.JuzniDoboj je napisao/la:Razlog sto imaju jaku ekonomiju tu je zbog nas. Kada Bosnjo ne bi trosio toliko pare na ustaske firme (a pogotovo kladionice, od cega vecina skutoristana zivi, gdje bosnjo trosi sedam stotina miliona maraka godisnje), oni bi raspali.amkos je napisao/la:Kako je gotovo kad većinu ekonomije drže u Jajcu, Kiseljaku, Vitezu itd ?JuzniDoboj je napisao/la:Takozvano "rvacko" pitanje u srednjoj Bosni je gotovo.![]()
![]()
U pravu si. Zamisli sta bismo mogli uraditi sa 1,3 milijarde KM... a ne, poklonimo skutorima da sire ustastvo.noel malcolm je napisao/la:Nije maraka nego eura.JuzniDoboj je napisao/la:Razlog sto imaju jaku ekonomiju tu je zbog nas. Kada Bosnjo ne bi trosio toliko pare na ustaske firme (a pogotovo kladionice, od cega vecina skutoristana zivi, gdje bosnjo trosi sedam stotina miliona maraka godisnje), oni bi raspali.amkos je napisao/la:
Kako je gotovo kad većinu ekonomije drže u Jajcu, Kiseljaku, Vitezu itd ?
Promet kladionica u 2016.je bio 1,3 milijarde km!
Btw, ako smijem pitati, sta znaci tvoj nick:JuzniDoboj je napisao/la:U pravu si. Zamisli sta bismo mogli uraditi sa 1,3 milijarde KM... a ne, poklonimo skutorima da sire ustastvo.noel malcolm je napisao/la:Nije maraka nego eura.JuzniDoboj je napisao/la:
Razlog sto imaju jaku ekonomiju tu je zbog nas. Kada Bosnjo ne bi trosio toliko pare na ustaske firme (a pogotovo kladionice, od cega vecina skutoristana zivi, gdje bosnjo trosi sedam stotina miliona maraka godisnje), oni bi raspali.
Ja bih od te love urbanizovao i izgradio Sjeverni Logor. Sasma dovoljno novca.JuzniDoboj je napisao/la:U pravu si. Zamisli sta bismo mogli uraditi sa 1,3 milijarde KM... a ne, poklonimo skutorima da sire ustastvo.noel malcolm je napisao/la:Nije maraka nego eura.JuzniDoboj je napisao/la:
Razlog sto imaju jaku ekonomiju tu je zbog nas. Kada Bosnjo ne bi trosio toliko pare na ustaske firme (a pogotovo kladionice, od cega vecina skutoristana zivi, gdje bosnjo trosi sedam stotina miliona maraka godisnje), oni bi raspali.
Sta ima da napisem? Vidim da ovo cesto pitas, skoro kad god mozes. Ja sam iz Makljenovca ali zivim u dijaspori. Sad ako mozemo da se vratimo na temunoel malcolm je napisao/la:Btw, ako smijem pitati, sta znaci tvoj nick:JuzniDoboj je napisao/la:U pravu si. Zamisli sta bismo mogli uraditi sa 1,3 milijarde KM... a ne, poklonimo skutorima da sire ustastvo.noel malcolm je napisao/la:
Nije maraka nego eura.
“Juzni Doboj”?
Iz blizine Doboja nisi, jer jos nikada nisi napisao nista o Doboju?!?
Zato ti pises i za njega i za sebe.noel malcolm je napisao/la:JuzniDoboj je napisao/la:
Btw, ako smijem pitati, sta znaci tvoj nick:
“Juzni Doboj”?
Iz blizine Doboja nisi, jer jos nikada nisi napisao nista o Doboju?!?